maandag, november 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Overal minder inbraken in december, Drenthe winnaar Harm Alarm Bokaal door grootste daling
Overal minder inbraken in december, Drenthe winnaar Harm Alarm Bokaal door grootste daling

Overal minder inbraken in december, Drenthe winnaar Harm Alarm Bokaal door grootste daling

  • Nederland
  • Het district Drenthe, bestaande uit twaalf gemeenten, heeft ‘de Harm Alarm Bokaal’ gewonnen, het symbool van de landelijke inbraakpreventiecampage Maak het inbrekers niet te makkelijk. De prijs werd in op een politiebureau in Hoogeveen uitgereikt door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/01/06/overal-minder-inbraken-in-december-drenthe-winnaar-harm-alarm-bokaal-door-grootste-daling.html

Uit de voorlopige cijfers blijkt dat Drenthe in de maand december de grootste daling van het aantal woninginbraken kende: een afname van 63 procent in vergelijking met december vorig jaar. Op nummer twee en drie staan Fryslân (-52%) en Zeeland (-50%). De definitieve inbraakcijfers over 2014 voor heel Nederland worden later dit jaar bekend gemaakt. De prijs is bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar hard heeft gewerkt om woninginbraken te voorkomen, inbrekers op te sporen en te bestraffen. Omdat in december het meeste wordt ingebroken wordt de bokaal over deze maand uitgereikt.

Twee politiemensen kregen de bokaal uit handen van de minister, die aangaf onder de indruk te zijn van de geleverde prestatie. “Maar”, zo benadrukte Opstelten, “de prijs is uitdrukkelijk ook bedoeld voor alle burgers die het inbrekers steeds moeilijker maken hun slag te slaan. Daarom ben ik blij te horen dat de bokaal een mooie voor alle burgers zichtbare plek krijgt op het politiebureau hier in Hoogeveen.”

Onder het motto ‘Iedere woninginbraak is er één teveel’ is in Noord-Nederland in 2014 veel geïnvesteerd in de aanpak van woninginbraken. Door meer te surveilleren en preventie-acties te houden samen met de gemeenten. Maar ook door inbrekers extra in de gaten te houden en door meer energie te steken in het opsporen van daders en helers. Het accent is verlegd van vooral opsporing, naar meer preventie en het verhogen van de heterdaadkracht.

Districtschef Fred van Dijk is blij met de prijs: “De Harm Alarm Bokaal is een mooie beloning voor de inspanningen die de politie, gemeenten, het OM en vooral ook onze burgers hebben geleverd om woninginbraken te voorkomen. Gelukkig bellen steeds meer mensen 112 als ze een verdachte situatie zien, zoals op Nieuwjaarsdag in Emmen waar een alerte getuige de politie waarschuwde toen hij twee inbrekers een huis in zag gaan. We konden een van hen op heterdaad aanhouden. Dit soort mooie resultaten stimuleert ons om de inbraakcijfers nog verder naar beneden te brengen. Iedere woninginbraak is er immers één teveel.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top