maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / ‘OVSE-waarnemers van cruciaal belang voor Oekraïne’
‘OVSE-waarnemers van cruciaal belang voor Oekraïne’

‘OVSE-waarnemers van cruciaal belang voor Oekraïne’

  • Anderen
  • 'Ondanks de moeilijke omstandigheden waaronder de waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa hun werk doen, blijft de inzet van deze mensen van cruciaal belang, zeker in Oekraïne. Nederland is er trots op hieraan met mensen en middelen een bijdrage te kunnen leveren.' Dat zei minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) donderdag in een speech bij de OVSE in Wenen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/07/10/ovse-waarnemers-van-cruciaal-belang-voor-oekraine.html

‘De waarnemers dragen bij aan het versterken van democratie, het bevorderen van mensenrechten en het verbeteren van de veiligheidssituatie in Oekraïne. Dat heeft directe gevolgen voor de veiligheid van heel Europa’, aldus Timmermans.

De minister, die eerder zelf bij de OVSE werkte, bedankte het hoofd van de waarnemingsmissie in Oekraïne, Apakan, voor de inzet om een aantal vastgehouden waarnemers vrij te krijgen. Onder hen was ook een Nederlander. Apakan en Timmermans spraken beiden de wens uit om de waarnemingsmissie in Oekraïne uit te breiden en ook na het verlopen van het huidige mandaat in september voort te zetten.

De OVSE kan volgens Timmermans bij uitstek een rol spelen in de oplossing voor het conflict tussen Rusland en Oekraïne. ‘Een politieke oplossing blijft de enige uitweg uit het conflict, en het is juist de onderlinge dialoog waar de OVSE in uitblinkt.’ De organisatie biedt een uniek institutioneel platform waar onder meer Rusland, Oekraïne, EU-lidstaten en de VS bijeenkomen als deelnemende staten.

Timmermans stelde in zijn toespraak verder dat de OVSE meer is dan alleen waarneming. ‘De organisatie is op talloze terreinen actief. De brede inzet is juist de kracht van de OVSE.’ Hij vindt de organisatie nog even relevant als bij de oprichting 40 jaar geleden. ‘De OVSE is de enige organisatie die Europese, trans-Atlantische en Aziatische landen verenigt rond hetzelfde doel en op basis van dezelfde normen en waarden: alomvattende veiligheid en stabiliteit van het Europese continent.’

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top