vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Oxfam Novib wint De Transparant Prijs 2013
Oxfam Novib wint De Transparant Prijs 2013

Oxfam Novib wint De Transparant Prijs 2013

  • Nederland
  • Oxfam Novib is de winnaar van de tiende De Transparant Prijs. De prijs werd vanmiddag in Den Haag uitgereikt door juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan. De Transparant Prijs is een initiatief van PwC en wordt jaarlijks toegekend aan goededoelenorganisaties met het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag. De Nationale Postcode Loterij stelt jaarlijks 100.000 euro prijzengeld ter beschikking. El Fuego kreeg de prijs in de categorie kleine fondsenwervende instellingen. De prijs voor meest innovatieve jaarverslag ging naar Terre des Hommes.
  • PricewaterhouseCoopers
  • http://www.pwc.nl
  • info@nl.pwc.com
  • http://www.pwc.nl/nl/persbericht/oxfam-novib-wint-transparant-prijs-2013.jhtml

Juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan over het winnende verslag: “Oxfam Novib heeft een online verslag waarin de ervaringen van vier jonge verslaggevers die op projectbezoek zijn geweest centraal staan. Door middel van korte video’s en teksten krijg je een goede indruk van de resultaten én dilemma’s van het werk van Oxfam Novib. Daarnaast gaat het jaarverslag uitgebreid in op de impact van de programma’s en activiteiten.”

In zijn jurytoespraak benadrukte Rinnooy Kan dat goede doelen eerlijk moeten zijn over kosten. “Een goed doel is gebaat bij een professioneel beheer en goede besteding van middelen. De kosten die daar bij worden gemaakt, moeten wel scherp in de gaten worden gehouden. Maar het kan niet kosteloos en dat kan dus ook niet verlangd worden. Het is geweldig als kosten gesponsord worden, maar dit kan niet als norm voor een hele sector gelden. Zonder goed management en administratief beheer is het niet mogelijk om duurzaam impact te maken. Laten we hier ook gewoon heel erg eerlijk over zijn.”

De Transparant Prijs wil bijdragen aan publieksvertrouwen. De Transparant Prijs is ingesteld voor maatschappelijke organisaties die fondsen werven onder het Nederlandse publiek. De Prijs wil een stimulans zijn voor de verdere professionalisering van de kwaliteit en de transparantie van de maatschappelijke verantwoording door de sector. Het gaat bij de Prijs in eerste instantie om de inzichtelijkheid van de verslaggeving en de wijze van communiceren met belanghebbenden.

De Transparant Prijs werd voor de tiende keer uitgereikt. Er werden 153 (online) jaarverslagen geanalyseerd op criteria als: compliance, impact verantwoording en communicatie. Een analyse over de afgelopen tien jaar laat zien dat organisaties die meerdere malen hebben deelgenomen, substantieel hoger scoren dan organisaties die nog maar kort meedoen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top