woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Paleis Het Loo: Grote schenking tijdens Goed Geld Gala
Paleis Het Loo: Grote schenking tijdens Goed Geld Gala

Paleis Het Loo: Grote schenking tijdens Goed Geld Gala

  • Nederland
  • Paleis Het Loo heeft dinsdagavond 10 februari 2015 tijdens het Goed Geld Gala maar liefst € 842.542,- mogen ontvangen van de BankGiro Loterij.
  • Paleis Het Loo
  • http://www.paleishetloo.nl
  • info@paleishetloo.nl
  • https://www.paleishetloo.nl/grote-schenking-tijdens-goed-geld-gala/

In 2014 heeft de BankGiro Loterij dankzij de lotenverkoop een totaalopbrengst van 125,1 miljoen euro gerealiseerd. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland, zoals Paleis Het Loo. Hieruit vloeit de vaste jaarlijkse bijdrage van € 300.000,- voort.

Daarnaast heeft Paleis Het Loo zelf € 192.542,- gegenereerd met het zogeheten ‘geoormerkt werven’. Hiermee worden museumbezoekers aangespoord om voor het paleis met de BankGiro Loterij mee te spelen.

Tuinvaas in Delfts aardewerk van De Griexe A 1686-1690, coll. Paleis Het Loo. Foto Tom HaartsenAls klap op de vuurpijl heeft Paleis Het Loo dit jaar een extra bijdrage van € 350.000,- mogen ontvangen voor het project ‘Delfts blauw in het groen‘. Hierbij worden volgens originele productietechnieken 45 aardewerk replica’s gemaakt van 17e-eeuwse Delfts blauwe tuinvazen van Willem en Mary. De vazen worden in 2016 in de volledig gerenoveerde Paleistuinen terug geplaatst.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top