dinsdag, oktober 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Paleis Het Loo: Landelijke Dag van het Kasteel
Paleis Het Loo: Landelijke Dag van het Kasteel

Paleis Het Loo: Landelijke Dag van het Kasteel

  • Nederland
  • Paleis Het Loo neemt ook dit jaar deel aan de Landelijke Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei. Tijdens deze dag worden verspreid over het gehele land activiteiten georganiseerd. Initiatiefnemer is de Nederlandse Kastelenstichting, die hiermee publiek kennis wil laten maken met de vele kastelen, kasteeltuinen, buitenplaatsen en ruïnes in Nederland.
  • Paleis Het Loo
  • http://www.paleishetloo.nl
  • info@paleishetloo.nl
  • https://www.paleishetloo.nl/landelijke-dag-van-het-kasteel/

TENTOONSTELLINGENAUDIOTOUR

Op Paleis Het Loo zijn verschillende exposities te zien. In de tentoonstelling Sisi, sprookje & werkelijkheid wordt het ware levensverhaal van keizerin Elisabeth van Oostenrijk verteld. Naast het geromantiseerde, sprookjesachtige beeld uit de films met in de hoofdrol Romy Schneider, wordt ook de tragische kant van Sisi’s leven belicht.

Tevens is de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo, de tuin aangelegd & omgespit’ te bezoeken, over de veranderingen die de tuin in de loop der jaren heeft ondergaan. De expositie toont de belangrijkste bronnen uit de 17e en 18e eeuw waarop de reconstructies zijn gebaseerd en is vanaf 13:00 uur te zien in de Oostvleugel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top