dinsdag, juli 7, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Paleis Het Loo: Lesprogramma’s bij eindexamens kunstvakken VMBO en HAVO
Paleis Het Loo: Lesprogramma’s bij eindexamens kunstvakken VMBO en HAVO

Paleis Het Loo: Lesprogramma’s bij eindexamens kunstvakken VMBO en HAVO

  • Nederland
  • Ook in 2014 biedt Paleis Het Loo lesprogramma’s aan die aansluiten bij de examenonderwerpen van kunstvakken in het voortgezet onderwijs. Dit jaar is er het lesprogramma ‘Roem’ voor VMBO en ‘Hofcultuur op Paleis Het Loo in de 17e eeuw’ voor HAVO-leerlingen.
  • Paleis Het Loo
  • http://www.paleishetloo.nl
  • info@paleishetloo.nl
  • http://www.paleishetloo.nl/lesprogrammas-bij-eindexamens-kunstvakken-vmbo-en-havo/

In de klas bereiden de leerlingen het thema voor aan de hand van een door Paleis Het Loo samengestelde reader over het thema. Vervolgens bezoeken de leerlingen Paleis Het Loo, alwaar zij met een kijkwijzer door het paleis lopen. De mogelijkheid bestaat ook om een rondleiding met een museumdocent te boeken.

Bij ‘Roem’ maken de leerlingen kennis met Paleis Het Loo als beroemd bouwwerk, staatsieportretten van de Oranjes en eretekens uit het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Leerlingen die examen doen in het thema ‘Hofcultuur in de 16e en 17e eeuw’ ontdekken de 17e-eeuwse cultuur en inrichting van Paleis Het Loo. Beide programma’s zijn tot stand gekomen in samenspraak met het onderwijs en sluiten nauwgezet aan bij de thema’s van het Centraal Schriftelijk Examen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top