dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Paleis Het Loo valt in de prijzen op Goed Geld Gala
Paleis Het Loo valt in de prijzen op Goed Geld Gala

Paleis Het Loo valt in de prijzen op Goed Geld Gala

  • Nederland
  • De BankGiro Loterij maakte dinsdagavond tijdens het Goed Geld Gala bekend dat Paleis Het Loo één van de instellingen is die zich mag verheugen in een voortzetting van financiële steun voor de komende jaren. De BankGiro Loterij schenkt dit jaar 62,5 miljoen euro aan cultuur in Nederland.
  • Paleis Het Loo
  • http://www.paleishetloo.nl
  • info@paleishetloo.nl
  • http://www.paleishetloo.nl/paleis-het-loo-valt-in-de-prijzen-op-goed-geld-gala/

Met een fantastische bijdrage van 300.000 euro gedurende de komende vier jaar kan Paleis Het Loo de geschiedenis van het Huis van Oranje voor een breder publiek toegankelijk maken en op een aantrekkelijker wijze presenteren. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam ontvingen dinsdag 11 februari 70 culturele organisaties een bijdrage van de loterij. Daarbij sprak onder meer burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam de aanwezige vertegenwoordigers van cultureel Nederland toe. De bijna 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij maken het mogelijk dat ook dit jaar weer vele vormen van cultuur worden gesteund: van grote culturele organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Rijksmuseum, tot regionale monumenten, zoals Slot Zuylen en Huis Doorn.

Over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2013 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op een na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top