woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Parkeergarage IKEA Utrecht wint Benelux Trofee
Parkeergarage IKEA Utrecht wint Benelux Trofee

Parkeergarage IKEA Utrecht wint Benelux Trofee

  • Nederland
  • De parkeergarage van IKEA Utrecht is in de prijzen gevallen. Het bijzondere drielaagse parkeergebouw met sportvelden op het dak ontving de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken in de categorie Infrastructuur en Mobiliteit.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/utrecht-award

In totaal waren er 119 projecten aangemeld bij Zinkinfo Benelux, de brancheorganisatie van thermische verzinkers in de Benelux. Deze organisatie reikt tweejaarlijks de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken uit aan projecten waarin geslaagde, originele en vaak vernieuwende toepassingen van thermisch verzinkt staal zijn gebruikt. In de categorie Infrastructuur en Mobiliteit waren 5 projecten genomineerd. Het parkeergebouw van IKEA Utrecht kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Goede samenwerking

“We zijn 2,5 jaar bezig geweest met de uitbreiding van IKEA Utrecht, waar de parkeergarage onderdeel van is. Het gebouw, dat ontworpen is door Knevel Architecten en gebouwd door ASK Romein Staalbouw, springt echt in het oog. Met als hoogtepunt is natuurlijk het complex van voetbalclub Faja Lobi KDS op het dak”, zegt Egbert Dijkstra, Property & Expansion Manager IKEA Nederland. Nanda de Bruin, Storemanager IKEA Utrecht is ook blij met de trofee: “We krijgen zoveel goede reacties op de parkeergarage met de voetbalvelden op het dak. Dankzij de samenwerking met de gemeente Utrecht en Faja Lobi KDS hebben we dit in goede harmonie weten te realiseren. Nu we 1.000 extra parkeerplaatsen hebben, kunnen we onze klanten nog beter bedienen.”

Nominatie Rietveldprijs

Naast deze prijs voor thermisch verzinken is de parkeergarage van IKEA Utrecht ook genomineerd voor de Rietveldprijs 2015, de Utrechtse architectuurprijs ter bevordering van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. De uitreiking van de Rietveldprijs is op dinsdag 17 november 2015.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top