donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Paspoortverstrekking in buitenland verandert
Paspoortverstrekking in buitenland verandert

Paspoortverstrekking in buitenland verandert

  • Internationale
  • De organisatie van paspoortverstrekking in het buitenland verandert. Het ministerie van Buitenlandse Zaken komt Nederlanders in het buitenland met alternatieven tegemoet. Dat staat in een brief die minister Koenders vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/11/04/paspoortverstrekking-in-buitenland-verandert.html

De mogelijkheid om een paspoort aan te vragen op de consulaten-generaal in München, Chicago, Antwerpen, Milaan en Düsseldorf komt te vervallen, en onder het vorige kabinet werd al begonnen met de afbouw van paspoortverstrekking door honoraire consulaten.

Minister Koenders: ‘De paspoortvoorziening moderniseert, maar versobert ook. Dat kan in een tijd van vooruitgang op ict-gebied en doordat we zorgen voor verantwoorde en redelijke alternatieven voor burgers.’

Zo kunnen Nederlanders sinds enkele jaren in een toenemend aantal grensgemeenten, waaronder Den Haag, Maastricht en Haarlemmermeer (Schiphol), een paspoort aanvragen. Daarnaast kunnen ambassades een mobiel aanvraagstation inzetten voor die Nederlanders die onmogelijk naar de ambassade of naar een grensgemeente kunnen reizen, bijvoorbeeld in het geval van invaliditeit of detentie.

Ook de wijziging van de Paspoortwet is in deze context relevant: sinds 9 maart 2014 heeft iedere Nederlander vanaf 18 jaar recht op een paspoort en/of identiteitskaart met een geldigheidstermijn van tien jaar. Hierdoor hoeven Nederlanders in het buitenland minder vaak hun reisdocument te verlengen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top