dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Passagiersvervoer 3 procent hoger in Europa
Passagiersvervoer 3 procent hoger in Europa

Passagiersvervoer 3 procent hoger in Europa

  • Europa
  • Europese luchtvaartmaatschappijen hebben vorig jaar bijna 3 procent meer passagiers vervoerd dan in 2012. Dat maakte de brancheorganisatie van luchthavens ACI Europe donderdag bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjh2fd7ibexu/nieuws/passagiersvervoer_3_procent_hoger_in?ctx=vha4ok8ysjvq&tab=0

De groei bedroeg 2,8 procent en kwam voort uit een ,,bescheiden” toename van 1 procent in EU-lidstaten en een ,,verbluffende” stijging van 9,6 procent in landen buiten de EU als Turkije, Rusland, Noorwegen en IJsland. Volgens directeur Olivier Jankovec van ACI Europe was er gedurende het jaar sprake van een gestage groei, opkrabbelend van min 1,6 procent in januari naar een stijging van 5,5 procent in december.

ACI is ,,voorzichtig optimistisch” voor dit jaar. Tegenover ,,hoopvolle signalen” dat de Europese economie blijft herstellen, staan negatieve zaken als een vliegtaks in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Het feit dat veel luchtvaartmaatschappijen bezig zijn met een herstructurering draagt volgens de brancheorganisatie bij aan onzekerheid over de marktontwikkeling.

Positief is dat de olieprijs zal stabiliseren of zelfs zal dalen en dat er ruimte is om de capaciteit te verhogen. ,,Uitgaande van de huidige marktomstandigheden en het doorzetten van de dynamische groei in Turkije en Rusland, rekenen we voor 2014 op een toename in het passagiersvervoer van 3,2 procent.”

Het vrachtvervoer nam vorig jaar met 0,8 procent toe, terwijl het aantal vliegbewegingen met 1,2 procent afnam. ACI Europe rekent voor dit jaar op een groei van 1,5 procent, terwijl het aantal vliegbewegingen met 1,4 procent zou moeten kunnen stijgen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top