zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / [PEGASUS]²: 14.6 miljoen euro naar FWO-onderzoeksprogramma voor internationale mobiliteit
[PEGASUS]²: 14.6 miljoen euro naar FWO-onderzoeksprogramma voor internationale mobiliteit

[PEGASUS]²: 14.6 miljoen euro naar FWO-onderzoeksprogramma voor internationale mobiliteit

  • Belgie
  • Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) heeft het internationale mobiliteitsprogramma [PEGASUS]² officieel gelanceerd. In totaal wordt hiervoor 14,6 miljoen euro vrij gemaakt, waarvan er 6,4 miljoen van het Europese COFUND Marie Curie- Skłodowska Actions Programma[1]. Met zowel inkomende als uitgaande postdoctorale mandaten kunnen beloftevolle Vlaamse en buitenlandse wetenschappers de internationale dimensie van hun onderzoek versterken. Tussen 2015 en 2020 zullen in totaal 60 wetenschappers de mogelijkheid krijgen om via dit programma internationale onderzoekservaring op te doen.
  • Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek
  • http://www.fwo.be
  • post@fwo.be
  • http://www.fwo.be/nl/pers/persberichten/2015/[pegasus]%C2%B2-146-miljoen-euro-naar-fwo-onderzoeksprogramma-voor-internationale-mobiliteit/

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen zet al langer in op internationale mobiliteit, met tijdelijke buitenlandse verblijven en internationale samenwerkingsprojecten. Internationalisering en globalisering winnen immers steeds meer aan belang binnen de wetenschap en zorgen voor versnelling in de ontwikkeling van Vlaanderen en Europa als een kennismaatschappij.

In dat kader heeft het FWO vandaag [Pegasus]²,giving wings to your career, officieel geopend. Het programma, dat verwijst naar de mythologische kracht van het gevleugelde paard Pegasus, haalt enerzijds excellente onderzoekers van buitenlandse universiteiten voor 3 jaar naar Vlaanderen om zo de kennispositie van Vlaanderen te versterken. Anderzijds kunnen onderzoekers vanuit Vlaanderen 2 jaar aan een buitenlandse onderzoeksinstelling doorbrengen om vervolgens de opgedane expertise en kennis in Vlaanderen te verankeren tijdens een derde terugkeerjaar.

“Het is dus werkelijk wetenschappelijk tweerichtingsverkeer. Wij zijn er van overtuigd dat de goede omkadering en randvoorwaarden van het [PEGASUS]² programma de beste onderzoekers zal aantrekken. Dit verhoogt de kennisverwerving in Vlaanderen en zet onze regio, nog sterker op de wetenschappelijke kaart,” aldus Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO.

Het programma, goed voor de financiering van 60 postdoctorale onderzoekers verspreid over 5 jaar, wordt mogelijk gemaakt dankzij 6,4 miljoen euro van het Europese wetenschapsprogramma COFUND Marie Curie- Skłodowska Actions, Het FWO investeert zelf ook 8,2miljoen euro in [PEGASUS]², fondsen die komen uit de reguliere steun van voornamelijk de Vlaamse Regering.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top