zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Pensioen3Daagse 2013: AFM en DNB geven op 1, 2 en 3 oktober gezamenlijk voorlichting over pensioen
Pensioen3Daagse 2013: AFM en DNB geven op 1, 2 en 3 oktober gezamenlijk voorlichting over pensioen

Pensioen3Daagse 2013: AFM en DNB geven op 1, 2 en 3 oktober gezamenlijk voorlichting over pensioen

  • Nederland
  • De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) houden toezicht op pensioenfondsen en -verzekeraars. Beide toezichthouders vinden het belangrijk dat deelnemers goed geïnformeerd zijn over hun pensioen. Tijdens de Pensioen3Daagse 2013 op 1, 2 en 3 oktober openen zij daarom de Pensioe3Daagse helpdesk waar u met al uw vragen terecht kunt.
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/nieuws-2013/dnb297382.jsp

De Pensioen3Daagse is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken en haar partners, waaronder AFM en DNB. Tijdens deze drie dagen zetten ruim 250 organisaties zich in om Nederlanders meer inzicht en overzicht te geven in hun pensioensituatie.

Pensioen3Daagse 2013

Hoe is uw pensioen opgebouwd? Wat gebeurt er met uw pensioen als u van baan verandert? Welke informatie krijgt u van uw pensioenfonds en waar moet u op letten? De Pensioen3Daagse 2013 gaat over de hoogte van het pensioen, maar ook over de gebeurtenissen in uw leven die hierop van invloed kunnen zijn. Dat veel Nederlanders hiervan onvoldoende op de hoogte zijn blijkt uit een recent onderzoek van Wijzer in geldzaken dat is uitgevoerd in het kader van de Pensioen3Daagse 2013. Uit het onderzoek blijkt dat slechts tien procent van de mensen geregeld tijd vrij maakt om zich te verdiepen in zijn of haar pensioensituatie, een kwart doet dat in het geheel niet.

Om Nederlanders over hun pensioen te informeren vinden er tijdens de Pensioen3Daagse verschillende activiteiten plaats. Informatie over deze activiteiten en de Pensioen3Daagse vindt u via de website Wijzer in geldzaken.

Pensioen3Daagse helpdesk

De AFM en DNB vinden het belangrijk Nederlanders inzicht te geven in het onderwerp pensioen. Op 1, 2 en 3 oktober openen zij hiervoor de Pensioen3Daagse helpdesk. U kunt hier met uw vragen terecht door gratis te bellen naar 0800 – 020 10 68 (9.00 – 19.00 uur) of een e-mail te sturen naar pensioen3daagse@dnb.nl.

Toezicht AFM en DNB

De AFM en DNB houden financieel toezicht op pensioenfondsen en -verzekeraars. De AFM ziet er onder andere op toe dat u als pensioendeelnemer op tijd en begrijpelijk wordt geïnformeerd over uw pensioensituatie. DNB houdt toezicht op onder meer de financiële gezondheid van pensioenfondsen en verzekeraars. Veel informatie over pensioen en de rol van de toezichthouders vindt u op de website van de AFM en DNB.

Ook na de Pensioen3Daagse kunt u met uw vragen terecht bij de toezichthouders. Bij het Meldpunt Financiële Markten van de AFM en bij de Informatiedesk van DNB.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top