vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Crowd-testing bedrijf Testbirds spreidt haar vleugels uit op de Europese markt
Crowd-testing bedrijf Testbirds spreidt haar vleugels uit op de Europese markt

Crowd-testing bedrijf Testbirds spreidt haar vleugels uit op de Europese markt

  • Nederland
  • Het software-testing bedrijf Testbirds, gespecialiseerd in “crowd-testing”, heeft besloten om uit te breiden in Europa door een vestiging te openen in Nederland.
  • Smaller Testbirds Gründerteam_03_v.l._Steinhauser, Hansbauer, Benkler
  • Testbirds GmbH
  • www.testbirds.com
  • t.krikke@testbirds.com
  • Persbericht Testbirds

München, 11 september 2013 – Het software-testing bedrijf Testbirds, gespecialiseerd in “crowd-testing”, heeft besloten om uit te breiden in Europa door een vestiging te openen in Nederland. 

De oprichters van Testbirds hebben een uniek “crowd-testing”-platform gecreëerd voor het testen van online applicaties, mobiele websites en mobiele apps. Het testen wordt gedaan door een grote groep normale, professionele en gekwalificeerde testers, bijgenaamd de “crowd”, ondersteund door ervaren Testbirds-personeel. Het doel is om het testen van software zo dicht mogelijk bij de realiteit van het gebruik door een eindgebruiker te brengen. Volgend op het succes in de Duitse markt en met ervaringen bij klanten zoals “De Telegraaf” op zak heeft Testbirds besloten haar activiteiten uit te breiden naar Nederland.
 
“Door ons zeer succesvolle concept in Duitsland kijken we ernaar uit om onze ervaring te gebruiken in nieuwe markten. We hebben gekozen voor Nederland omdat we dit land zien als de beste locatie om uit te breiden binnen Europa. We denken dat ons concept in Nederland, een land met een grote drive voor nieuwe ontwikkelingen, in goede aarde zal vallen.” Legt Philipp Benkler, oprichter van Testbirds, uit.
 
Sinds de oprichting van Testbirds in 2011 is het bedrijf gegroeid tot meer dan 30 medewerkers met vele duizenden testers in Europa en daarbuiten. Het in München gebaseerde bedrijf heeft recentelijk Hans Becker, een ervaren business development manager, aan boord gehaald om het team, de crowd en de business in Nederland uit te breiden. Testbirds zal ook in Nederland haar bijzondere “crowd-testing” diensten gaan leveren. Om de hoge kwaliteit en de resultaten van de door Testbirds te leveren services ook in Nederland te garanderen zal Testbirds zich concentreren op directe en persoonlijke communicatie tussen haar klanten en de project managers.
 
Over Testbirds GmbH:
Testbirds GmbH levert test-diensten op het gebied van IT, met een focus op “crowd-testing” en heeft haar hoofdkantoor in München, met overige vestigingen in Engeland en Nederland. Het bedrijf specialiseert zich in het testen van mobiele apps en games voor digitale apparaten (Apple iOS, Google Android, Windows Mobile, Blackberry OS), online applicaties (webpagina’s, online winkels, enz.) en overige toepassingen.
 
Testbirds gebruikt “crowd-testing” om de ontbrekende testbehoefte die in de huidige wereld van snel veranderende IT benodigd is in te vullen. Het bedrijf heeft een groot netwerk van zeer veel externe testers, inclusief veel experts die ervaring hebben met het testen van software. Dit netwerk wordt de “crowd” genoemd. De “crowd” kan ingezet worden voor het testen op iedere mogelijke combinatie van apparaat, operating system en browser. De “crowd” wordt gekoppeld met de klant, vindt bugs en geeft feedback op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Op deze manier wordt de acceptatie en de kwaliteit van software van de klant naar een hoger niveau gebracht.
 
Alle bedrijven die applicaties of websites ontwikkelen moeten hun product testen om zo de gebruiksvriendelijkheid te vergroten en bugs te elimineren. Deze tests worden steeds belangrijker, omdat het aantal e-shoppers en het aantal smartphones, zeker in Nederland, snel groeit(*). Testbirds biedt met haar “crowd-testing” een snelle, uitgebreide en kosteneffectieve kwaliteitstest voor online applicaties en mobiele apps.
 
  • Testbirds werd gesteund door het Duitse Ministerie van Economische Zaken en de Europese Unie.
  • In 2012 was Testbirds de winnaar van de IKT Innovativ Award.
 
Voor meer informatie betreffende “crowd-testing” en Testbirds kunt u terecht op www.testbirds.com.
 
*Feiten & Cijfers:
       ·       Het aantal e-shoppers in Nederland groeide van 2010 tot 2012 van 9,3 tot 9,8 miljoen (CBS, 2013).

       ·       Het percentage van de huishoudens in Nederland met ten minste één smartphone steeg van 2010 tot 2013 van 35% tot 59% (CBS, 2013).

 
Foto’s van en interviews met de oprichters van Testbirds zijn op aanvraag beschikbaar.

Over MightyEagle

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top