donderdag, juni 4, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Personeel Sea Life rouwt om dood Japanse reuzen spinkrab
Personeel Sea Life rouwt om dood Japanse reuzen spinkrab

Personeel Sea Life rouwt om dood Japanse reuzen spinkrab

  • Nederland
  • Dierenverzorgers van Sea Life Scheveningen zijn in diepe rouw vanwege de onverwachte dood van de reuzen spinkrab Alexander die net gearriveerd was uit Engeland.
  • Sea Life Scheveningen
  • http://www.visitsealife.com/scheveningen
  • info@visitsealife.com

De dierenverzorgers begrijpen niet waarom het grote schaaldier, dat in goede gezondheid leek toen het gisteren in zijn nieuwe aquarium werd geplaatst, vannacht ziek is geworden en vanmorgen is doodgegaan.

Er is altijd een risico aan het vervoeren van zo’n groot en kwetsbaar dier, daarom worden de grootste voorzorgsmaatregelen genomen, aldus Marjolein Kemna, hoofd dieren verzorging van Sea Life Scheveningen:

“We zijn totaal verslagen door deze gebeurtenis en gaan tot in detail uitzoeken wat de oorzaak kan zijn en waar het wellicht is fout gegaan.

Met dit soort grote krabben is het moeilijk vast te stellen hou oud ze precies zijn en hoe hun innerlijke gezondheid werkelijk is ook al lijken ze gezond en fit.

We gaan een volledige check uitvoeren en er zal een analyse worden gemaakt van zijn interne organen. Ook worden er monsters afgenomen, maar de anatomie van dit schaaldier is zo gecompliceerd dat het maar de vraag is of er uit onderzoek iets zal blijken”.

“Het is niet alleen een grote schok voor ons personeel, ook de bezoeker die van plan was te komen zal teleurgesteld zijn als de Krab niet meer te zien is,” aldus manager Boet Hensen.

“Er zal voorlopig geen andere reuzen spinkrab naar Scheveningen komen, sowieso niet tot dat we de oorzaak kunnen vinden van de tragische dood van deze krab.

De gezondheid van onze dieren is altijd hoogste prioriteit en we willen hierin geen risico nemen.

De overige dieren die gisteren ook zijn vervoerd waaronder baby octopusjes, zee egels, zeesterren en pijlstaartroggen zijn allen veilig en gezond overgekomen”.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top