vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / PetrWrap: criminelen stelen ransomware code van hun collega’s
PetrWrap: criminelen stelen ransomware code van hun collega’s

PetrWrap: criminelen stelen ransomware code van hun collega’s

  • Europa
  • Onderzoekers van Kaspersky Lab hebben ontdekt dat PetrWrap gerichte aanvallen uitvoert tegen organisaties. PetrWrap is een nieuwe malwarefamilie die gebruikmaakt van de originele Petya ransomwaremodule en wordt gedistribueerd via een Ransomware-as-a-Service platform. De makers van PetrWrap ontwikkelden een speciale module die de oorspronkelijke Petya ransomware in een oogwenk wijzigt, waardoor de auteurs daarvan hulpeloos zijn tegen het onbevoegde gebruik van hun malware. Dit duidt mogelijk op toenemende concurrentie op de ondergrondse ransomwaremarkt.
  • Kaspersky Lab
  • info@kaspersky.nl

In mei 2016 ontdekte Kaspersky Lab de Petya ransomware. Deze versleutelt niet alleen de op een computer opgeslagen data, maar overschrijft ook het master boot record (MBR) van de harde schijf, zodat besmette computers het besturingssysteem niet kunnen opstarten. De malware is een opmerkelijk voorbeeld van het Ransomware-as-a-Service-model. Hierbij bieden de makers van ransomware hun schadelijke product ‘on demand’ aan, verspreiden het via meerdere distributeurs en strijken een deel van de winst op. Om hun deel van de winst binnen te halen, voegden de Petya-auteurs aan hun malware bepaalde “beschermingsmechanismen” toe die het ongeoorloofd gebruik van Petya-samples tegengaan. De auteurs van de PetrWrap trojan, waarvan de eerste activiteiten begin 2017 werden gedetecteerd, slaagden erin om deze mechanismen te omzeilen en hebben een manier gevonden om Petya te gebruiken zonder de auteurs hier een cent voor te betalen.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top