dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / PGGM en BAM: joint venture groeit naar 600 miljoen euro
PGGM en BAM: joint venture groeit naar 600 miljoen euro

PGGM en BAM: joint venture groeit naar 600 miljoen euro

  • Nederland
  • PGGM committeert opnieuw kapitaal aan de joint venture met BAM PPP die is gericht op pps-projecten in Nederland en een aantal Noordwest-Europese landen. Beide partners verwachten dat ook in 2015 weer projecten kunnen worden toegevoegd aan de portefeuille.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/pggm-en-bam-joint-venture-groeit-naar-600-miljoen-euro?position=0&list=UKW9Yf1MroWx-4wN2inVR9KuFGHx2zVvLGgE5R6ybRQ

Pensioenbelegger PGGM heeft besloten zijn commitment in de BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie U.A. te verhogen met 140 miljoen euro. Daarmee komt het totaal aan door PGGM aan de joint venture gecommitteerde vermogen op 480 miljoen euro. Het totaal gecommitteerd vermogen van de zeer succesvolle joint venture, die nu in 21 projecten in Noordwest-Europa heeft geïnvesteerd, groeit hierdoor naar 600 miljoen euro.

De samenwerking met BAM in pps-projecten geldt binnen PGGM Vermogensbeheer nu als de grootste infrastructuur-belegging. PGGM Infrastructure heeft in totaal 4,6 miljard euro belegd. In de afgelopen twaalf maanden heeft de joint venture in totaal zeven projecten verworven. Het betrof een tramproject, wegprojecten, overheidsgebouwen en ziekenhuizen in Nederland, Duitsland, België en Ierland.

De joint venture heeft inmiddels geïnvesteerd in zes Nederlandse projecten. Het gaat onder meer om de gebouwen van de Hoge Raad en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu in Den Haag en de wegen A59, A12 en N33. De totale omvang van de Nederlandse projecten bedraagt bijna 1 miljard euro.

In hun samenwerking wordt de expertise van BAM als internationaal bouwconcern gecombineerd met de ervaring van PGGM als lange termijnbelegger. Daarmee leveren ze een bijdrage aan de versterking van de Europese economische structuur. Voor PGGM is de joint venture een belangrijk instrument om als institutionele belegger tegemoet te komen aan de wens meer privaat kapitaal te investeren in de infrastructuur van Europa.

Frank Roeters van Lennep, Hoofd PGGM Infrastructure: ‘Door de joint venture kunnen BAM en PGGM samen beleggen in een gespreide portefeuille van Europese pps-projecten, waarvan de inkomsten afkomstig zijn van Europese overheden. Dit is een zeer efficiënte manier om, tegen lage kosten en met grote mate van controle over wat er met het geld gebeurt, te kunnen beleggen voor onze klanten.’

BAM PPP behoudt volledige verantwoordelijkheid voor het uitbrengen van de projectaanbiedingen en voor het dagelijks facilitair management van de joint venture. Tevens vertegenwoordigt BAM PPP de joint venture bij transacties. PGGM verstrekt als ondersteunend belegger over het algemeen tachtig procent van het benodigde kapitaal voor projecten. Dit kapitaal wordt verschaft door de pensioenfondsen, waarvoor PGGM het vermogensbeheer uitvoert. Beide partijen vormen op gelijkwaardige basis de directie van de joint venture.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top