dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips bekroond voor ‘s werelds beste API voor het ‘Internet der Dingen’
Philips bekroond voor ‘s werelds beste API voor het ‘Internet der Dingen’

Philips bekroond voor ‘s werelds beste API voor het ‘Internet der Dingen’

  • Nederland
  • Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), de wereldwijde marktleider in verlichting, veroverde vandaag bij de prestigieuze Digital Accelerator Awards de bekroning Top API for the Internet of Things met haar revolutionaire Philips Hue persoonlijke draadloze verlichtingssysteem. Philips Hue werd tot winnaar gekroond in de categorie Top API for the Internet of Things, die 'baanbrekende innovaties' onderscheidt, evenals apparaten die 'de manier verbeteren waarop mensen wonen, werken en spelen'. De bekroningen maken deel uit van de 'I love API'-conferentie die dit jaar van 8 tot 10 september werd gehouden in Fort Mason, San Francisco.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20140911-Philips-bekroond-voor-s-werelds-beste-API-voor-het-Internet-der-Dingen.wpd#.VBGZZfl_vHk

Philips Hue, ‘s werelds meest innovatieve connected verlichtingssysteem voor woningen, stelt u in staat uw woningverlichting rechtstreeks vanaf uw iOS- of Android-apparaat te bedienen en te regelen. Met Philips Hue kunt u lichtinstellingen creëren op basis van uw favoriete foto’s, u kunt verlichting kiezen die u helpt te ontspannen of te concentreren, of u kunt zelfs timers instellen die u helpen te ontwaken bij Hue-licht. Het Philips Hue-systeem biedt een volledig revolutionaire manier om thuis licht te beleven en ermee om te gaan. Het herdefinieert de mogelijkheden van LED-technologie en integreert licht in uw wereld om uw leven te verbeteren.

Hue heeft ervan geprofiteerd dat het beschikt over een open API, wat heeft geresulteerd in honderden apps die zijn gemaakt door een actieve en betrokken ontwikkelaarsgemeenschap. Die hebben de connectivity van Hue gebundeld op alle denkbare verschillende manieren. Van het scheppen van magische momenten waarin u wordt ondergedompeld in het amusement in uw woning tot het synchroniseren van uw lampen met het ritme van uw muziek: de mogelijkheden van de open API zijn even eindeloos als spannend.

Nacho Sanchez, CEO van Inqbarna, het bedrijf dat de app ‘Splyce’ voor Hue realiseerde, zegt: “Een open API is voor ontwikkelaars de beste manier om hun verbeeldingskracht te gebruiken en geweldige apps te ontwerpen die het beste uit Philips Hue halen. Niet alleen Philips en de ontwikkelaars profiteren daarvan, maar ook de consumenten want die krijgen een verbeterd product met nog meer mogelijkheden.” Over het onderwerp API en het Internet der Dingen voegt Nacho eraan toe: “Een open API in combinatie met het Internet der Dingen opent tal van mogelijkheden voor ondernemingen en ontwikkelaars; we vinden nu oplossingen voor problemen waarvoor in het verleden gewoon geen oplossing bestond. Deze benadering helpt de beweging van het Internet der Dingen sneller vooruit dan ooit eerder mogelijk was.”

Kevin Toms, die leiding geeft aan het Ontwikkelaarsprogramma voor Philips Hue, omschrijft hoe Hue licht centraal stelt in de connected woning: “Analisten voorspellen dat het Internet der Dingen in 2020 zal zijn uitgegroeid tot meer dan 50 miljard voorwerpen, uitgaande van de 8 miljard in 2014. Bij Philips leggen we het accent op het leveren van een verbazingwekkende verlichtingsbeleving die licht verder brengt dan alleen het verlichten van dingen. De open API heeft geleid tot meer dan 190 apps van derden die tot nu toe zijn ontwikkeld en er zullen er nog veel volgen. Elke nieuwe app biedt consumenten een nieuwe en interactieve manier om van Philips Hue te genieten.”

De Hue Kit voor softwareontwikkelaars heeft ontwikkelaars, ongeacht of dat experts zijn of mensen die apps als hobby ontwikkelen, in staat gesteld mobiele apps te maken voor Philips Hue. De open toegang tot de API en het aanbieden van programmeringsrichtlijnen en bibliotheken om mensen te helpen van start te gaan, maken het ontwikkelen van apps gemakkelijker.

Philips Hue heeft een aantal awards gewonnen, waaronder de volgende:

  • In 2014 werd Philips door Fast Company bekroond als nummer 2 van de top-10 meest innovatieve ondernemingen in de categorie Internet der Dingen.
  • In 2012 won Philips LightStrips Friends of Hue de Home Product of the Year-award van Engadget’s Reader’s Choice.
  • De CEO van Philips Lighting, Eric Rondolat, werd in een overzicht door Appinions genoemd als de ‘Most Influential Executive in the Internet of Things’.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top