donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Philips: Chelsea eerste champions league club met LED-verlicht stadion
Philips: Chelsea eerste champions league club met LED-verlicht stadion

Philips: Chelsea eerste champions league club met LED-verlicht stadion

  • Anderen
  • Koninklijke Philips (NYSE:PHG, AEX:PHIA), de wereldwijde marktleider in verlichting, heeft state-of-the-art LED-veldverlichting geleverd aan Chelsea Football Club. Stamford Bridge is het eerste stadion van een champions league club waarin dit vooruitstrevende verlichtingssysteem is geïnstalleerd.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20140807-Chelsea-eerste-champions-league-club-met-LED-verlicht-stadion.wpd#.U-MqkPl_tR8
  • Stamford Bridge wordt het eerste stadion van een champions league club met LED-veldverlichting
  • Dinsdag 12 augustus de eerste voetbalwedstrijd onder LED-schijnwerperlicht tijdens vriendschappelijk duel van Chelsea tegen Real Sociedad

Het Philips ArenaVision LED-schijnwerpersysteem is een innovatieve LED veldverlichtingsoplossing. Het is ontworpen om voetballers, fans en TV-stations te voorzien van de best mogelijke beleving en ondersteunt de nieuwste eisen die de Premier League stelt aan TV-uitzendingen. Deze omvatten verlichtingsnormen voor high-definition super-slowmotion herhalingen waarbij het geknipper vermeden wordt dat optreedt bij conventionele lampen. Anders dan bij het voorgaande metaalhalogenidesysteem kan de nieuwe LED-oplossing onmiddellijk in- en uitgeschakeld worden zonder dat er een opwarmtijd nodig is.

Ron Gourlay, Chief Executive van Chelsea FC, zegt: “Ik ben verheugd over de samenwerking met Philips bij het realiseren van de best mogelijke omgeving waarin onze supporters kunnen genieten van de wedstrijden van Chelsea. Opnieuw staat Chelsea Football Club aan het front van de innovaties en we kijken ernaar uit in Stamford Bridge meer gedenkwaardige wedstrijden te spelen onder dit nieuwe schijnwerpersysteem.”

Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting: “De allereerste voetbalwedstrijd ter wereld onder schijnwerperlicht vond in 1878 plaats in Engeland, dus nu sportverlichting digitaal wordt, is het niet meer dan terecht dat hier opnieuw de norm voor verlichting wordt gesteld. We zijn getuige van een technologische mijlpaal in de sport. Onze LED-sportveldverlichting voldoet aan de nieuwe, strenge criteria voor tv-uitzendingen van de Engelse Premier League. Zij helpt bij het leveren van high-definition, knippervrije super-slowmotion beelden en verzekert dat Chelsea de best mogelijke kijkervaring kan bieden aan meer dan 40.000 toeschouwers in het stadion en de kijkers thuis.”

De oplossing omvat een speciale gebruikersinterface en een regelsysteem die een snelle, gemakkelijke en betrouwbare systeembewaking mogelijk maakt evenals het schakelen tussen optimale verlichtingsconfiguraties. Het resultaat is volledige flexibiliteit en de mogelijkheid om elke schijnwerper individueel te bedienen en te dimmen. Het regelsysteem van Philips ArenaVision LED kan ook gebruikt worden voor het creëren van speciale verlichtingseffecten voor amusementsdoeleinden, die normaal gesproken speciale podiumverlichting zouden vereisen. Dit biedt de mogelijkheid de schijnwerpers op te nemen in lichtshows voor en na de wedstrijd die helpen de juiste sfeer en spanning te scheppen in het stadion.

De nieuwe LED-schijnwerpers leveren een onberispelijke verlichting waarmee een uitzonderlijke verticale verlichtingssterkte op de spelers en een goede gelijkmatigheid van het licht worden verkregen. Naast de ondersteuning van televisiebeelden met een betere kwaliteit profiteert de club ook van besparingen op onderhoudskosten dankzij de buitengewoon lange levensduur van de LED-oplossing. Normaal gesproken zouden de metaalhalogenidelampen in de schijnwerpers elke drie seizoenen vervangen moeten worden om de vereiste verlichtingsniveaus te kunnen handhaven. Het Philips LED-systeem zal naar verwachting meer dan 10 seizoenen meegaan.

De nieuwe verlichting werd tijdens de zomerstop geïnstalleerd, op tijd voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. De eerste wedstrijd onder het nieuwe licht zal gespeeld worden op dinsdag 12 augustus, als Chelsea een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen Real Sociedad. Daarnaast vernieuwt de club ook de verlichting van zijn trainingsveld, waar ook Philips LED-schijnwerpers werden geïnstalleerd om daar gelijke verlichtingsprestaties te verkrijgen als tijdens de wedstrijden. Met het nieuwe systeem is het mogelijk specifieke delen van het trainingsveld te verlichten met verschillende niveaus van verlichtingssterkte om de ideale oefenomgeving te scheppen voor de spelers.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top