woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips en Antoni van Leeuwenhoek breiden samenwerking uit om zorg op maat met betere behandelresultaten voor kankerpatiënten mogelijk te maken
Philips en Antoni van Leeuwenhoek breiden samenwerking uit om zorg op maat met betere behandelresultaten voor kankerpatiënten mogelijk te maken

Philips en Antoni van Leeuwenhoek breiden samenwerking uit om zorg op maat met betere behandelresultaten voor kankerpatiënten mogelijk te maken

  • Nederland
  • Patiënten profiteren van samenwerking door nieuwe mogelijkheden voor kankerdiagnostiek, beeldgestuurde behandelingen en onderzoek
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20141130-Philips-en-Antoni-van-Leeuwenhoek-breiden-samenwerking-uit-om-zorg-op-maat-met-betere-behandelresultaten-voor-kankerpatienten-mogelijk-te-maken.wpd#.VHxqRzGG_Hk

Met overeenkomst krijgt Antoni van Leeuwenhoek toegang tot de allernieuwste technologieën op het gebied van medische beeldvorming en klinische IT.

Amsterdam – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) en Antoni van Leeuwenhoek hebben vandaag bekendgemaakt met een nieuwe overeenkomst hun bestaande samenwerking uit te breiden. De nieuwe overeenkomst zal de missie van het Antoni van Leeuwenhoek versterken om de best mogelijke zorg aan patiënten met kanker te leveren. Hij geeft het enige Comprehensive Cancer Centre1 van Nederland toegang tot de nieuwste zorginnovaties om zo bij te dragen aan de speerpunten van het instituut: therapie op maat (personalized medicine) en beeldgestuurde precisiebehandeling.

Het Antoni van Leeuwenhoek en Philips gaan nauw samenwerken om een fundamentele verandering in de chirurgische behandeling van patiënten met kanker te bewerkstelligen en om de behandelingsresultaten voor hen te verbeteren. Het streven is nieuwe methoden te ontwikkelen waarmee chirurgie bij de patiënt met kanker veel nauwkeurig kan worden uitgevoerd. Hiermee kan de tumor beter worden verwijderd terwijl er meer gezond weefsel kan worden gespaard. Met de huidige operatietechnieken is dit niet altijd mogelijk. Het Antoni van Leeuwenhoek krijgt daartoe een hybride operatiekamer: een steriele conventionele operatiekamer met een speciale inrichting voor beeldgestuurde behandelingen. De kamer biedt zo een uitgebreide oplossing waarin tal van technologieën zijn geïntegreerd en waarin veel verschillende procedures kunnen worden verricht, van conventionele chirurgie tot nieuwe live 3D beeldgestuurde precisiebehandeling.

Een onderdeel van de overeenkomst is ook dat het Antoni van Leeuwenhoek een van de eerste ziekenhuizen is die de nieuwe Philips Vereos in de klinische praktijk gaat inzetten. Het eerste en enige digitale PET/CT-systeem ter wereld, dat dankzij de digitale detectortechnologie beelden van een zeer hoge kwaliteit levert bij een lage stralingsdosis. Dit zal Antoni van Leeuwenhoek helpen bij het diagnosticeren van kanker, het bepalen in welk stadium kanker is, en bij het ontwikkelen van op maat gemaakte behandelingen.

De nieuwe overeenkomst vormt een uitbreiding van de bestaande samenwerking op onderzoeksgebied tussen beide organisaties die begon in 2011. Naast de ontwikkeling van beeldgestuurde chirurgie werken de partners ook samen om het plannen van radiotherapie te optimaliseren. Het Antoni van Leeuwenhoek is ook onderdeel van een door Elekta geleid onderzoeksconsortium, dat Philips als partner voor MRI-technologie ondersteunt. Dit consortium is bezig met de ontwikkeling van het eerste hoogveld-MR-geleide systeem voor radiotherapie ter wereld om radiotherapeuten in staat te stellen om tijdens de behandeling de bestraling aan te passen. Dit kan behandelingen nauwkeuriger maken, bijwerkingen verminderen, en een hogere dosis straling op de juiste plek mogelijk maken.

“Als Comprehensive Cancer Centre combineren wij de allernieuwste onderzoeks- en behandelfaciliteiten. Om de kankerbehandeling te kunnen verbeteren zijn innovaties die daadwerkelijk zorgen voor verandering in de klinische praktijk en die onze efficiëntie en patiëntgerichtheid verder verbeteren, ontontbeerlijk. De nieuwe apparatuur zal niet alleen worden gebruikt om kanker zo vroeg mogelijk te diagnosticeren en te bepalen in welk stadium deze zich bevindt, maar ook voor geavanceerde beeldgestuurde behandeling en het monitoren van behandelingen”, aldus Wim van Harten, lid van de raad van bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek en directeur Organisatie en Bedrijfsvoering.

“Onze ambitie om effectieve innovaties te ontwikkelen kunnen we alleen realiseren door nauw samen te werken met toonaangevende klinische partners als het Antoni van Leeuwenhoek”, zegt Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips. “De nieuwe overeenkomst bekrachtigt de sterke band die we al hebben. Doordat wij onze nieuwste innovaties op het gebied van beeldvorming en klinische IT voor de diagnose en behandeling van kanker in deze samenwerking inbrengen, kunnen we helpen om de zorg voor patiënten te verbeteren. Daarnaast zullen onze uitgebreide gezamenlijke onderzoeksprogramma’s de basis leggen voor de kankerzorg van morgen.”

De overeenkomst omvat verder het digitale Ingenia 3T MRI-systeem van Philips, digitalisering van het bestaande 3T MRI-systeem van Antoni van Leeuwenhoek met behulp van het dStream-upgrade programma van Philips, en EPIQ en CX50 echografiesystemen. Met behulp van klinische IT krijgt het ziekenhuis een geïntegreerde oncologie-oplossing die patiëntgegevens uit betrokken beeldvormingsmodaliteiten combineert ter ondersteuning van diagnose van de ziekte, besluitvorming over de behandeling en het volgen van patiënten.

1Het Antoni van Leeuwenhoek is het enige door de OECI (Organisation of European Cancer Institutes) aangewezen Comprehensive Cancer Centre in Nederland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top