woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips en Georgia Regents Medical Center maken introductie bekend van organisatiebreed klinisch IT-platform ter verbetering van werkstromen en zorgverlening
Philips en Georgia Regents Medical Center maken introductie bekend van organisatiebreed klinisch IT-platform ter verbetering van werkstromen en zorgverlening

Philips en Georgia Regents Medical Center maken introductie bekend van organisatiebreed klinisch IT-platform ter verbetering van werkstromen en zorgverlening

  • Nederland
  • Philips IntelliSpace PACS 4.4 integreert beeldvormingsgegevens met het EPD, waardoor artsen een vollediger ‘beeld’ van de patiënt krijgen voor het gehele GRHealth System.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20140225-Philips-en-Georgia-Regents-Medical-Center-maken-introductie-bekend-van-organisatiebreed-klinisch-IT-platform-ter-verbetering-van-werkstromen.wpd#.Uw2_Nfl5NR8

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG AEX: PHIA) heeft vandaag een mijlpaal aangekondigd in het kader van het 15 jaar lopende samenwerkingsverband met het Georgia Regents Medical Center (GRMC). Het gaat om de installatie van Philips IntelliSpace PACS versie 4.4, een geïntegreerd klinisch IT-platform waarmee artsen vanaf elke afdeling en voor het gehele zorgtraject het beeldvormingsdossier van een patiënt kunnen opvragen. Het systeem biedt artsen niet alleen een completer beeld van de gezondheid van een patiënt, maar stelt het GRMC ook in staat om de beschikbaarheid van beeldvormingsgegevens uit te breiden naar de decentrale regionale zorglocaties. Het Philips IntelliSpace PACS kent een uniek aanbodmodel met beheerde diensten en omvat de totale eigendomskosten, vereenvoudigde IT-bedrijfsvoering en ingebouwde flexibiliteit, schaalbaarheid en interoperabiliteit.

“Technologie is bedoeld om de werkdruk van artsen te verlichten en hen in staat te stellen zich te concentreren op hun kerntaak: de zorg voor patiënten”, aldus James V. Rawson, MD, FACR, hoofd radiologie van het Georgia Regents Medical Center. “Met dit nieuwe systeem van Philips voor beeldarchivering en -communicatie kunnen we echt alles opslaan, opvragen en weergeven – van oude röntgenfilms tot de meest geavanceerde digitale beelden in alle modaliteiten, waaronder PET, CT, MRI en echografie. Het komt de medische resultaten ten goede en zorgt voor lagere kosten als we iemands volledige medische dossier en alle diagnostische beelden bij elkaar in een elektronisch patiëntendossier (EPD) beschikbaar hebben.”

De pilotinstallatie bij het GRMC is begonnen op de afdeling radiologie en zal in de loop van de komende maanden worden uitgebreid naar de afdelingen cardiologie, verloskunde en alle andere beeldvormingsdiensten.

Philips IntelliSpace PACS maakt deel uit van het groeiende portfolio van de onlangs opgerichte Healthcare Informatics Solutions and Services Group. Dit Philips-onderdeel biedt oplossingen en adviesdiensten aan ziekenhuizen en zorgsystemen gericht op nieuwe, effectievere modellen om de toegankelijkheid van de zorg te verbeteren, werkstromen te optimaliseren en de kwaliteit van de gehele zorgketen te verhogen. De interoperabiliteit van IntelliSpace PACS met het EPD zorgt voor relevante gegevens en samenwerking binnen de gehele GRMC-organisatie en dat maakt het beheer van werkstromen, diagnostische beelden en verslaglegging aanzienlijk efficiënter.

“Innovatieve zorgsystemen, zoals het GRMC, stappen over op nieuwe bedrijfsmodellen met patiëntgerichte zorg. Deze ontwikkeling onderstreept het grote belang van goed toegankelijke en nauwkeurige beeldgegevens”, aldus Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Informatics Solutions and Services. “Dit is slechts een van de systeembrede oplossingen die we bij GRMC implementeren om betere samenwerking van artsen op het gebied van diagnostiek en behandeling mogelijk te maken, een breder inzicht te bieden in patiëntgegevens en hoogwaardige zorg beschikbaar te maken in gebieden waar dit het hardst nodig is.”

Philips IntelliSpace PACS zorgt voor consolidatie en opslag van klinische beelden van alle beeldvormende systemen, ongeacht de fabrikant, en van alle afdelingen. De beheerfunctionaliteit omvat vrijwel alle medische beelden op het gebied van radiologie, cardiologie, dermatologie, endoscopie, oogheelkunde en andere disciplines. De multimodale geavanceerde weergavefuncties ondersteunen praktisch altijd en overal de klinische besluitvorming en bieden klinisch inzicht waar en wanneer dat het hardst nodig is.

In juni 2013 sloten Philips en GRMC een overeenkomst met een waarde van USD 300 miljoen en een looptijd van 15 jaar gericht op verbetering van de zorgresultaten en effectievere en kostenefficiëntere zorg aan de vier tot zes miljoen mensen in de staten Georgia en South Carolina, het verzorgingsgebied van het GRMC, dat tevens het Children’s Hospital of Georgia, het Georgia Regents University Cancer Center en een groot aantal poliklinieken van het GRMC‑zorgsysteem omvat. De installatie van Philips IntelliSpace PACS sluit aan bij Philips’ doelstelling om de zorg patiëntgerichter te maken en een innovatief bedrijfsmodel te introduceren dat tegemoetkomt aan de huidige en toekomstige behoeften van alle GRMC‑locaties ten aanzien van de klinische en operationele praktijk en medische apparatuur.

“Door het gedeelde eigendom met Philips krijgen wij toegang tot schaalbare innovaties tegen voorspelbare kosten en zonder onderbrekingen van de werkstroom. Wij zien dat als een kritische voorwaarde voor de uitbreiding van hoogwaardige zorg in het zuidoosten van de VS, de VS als geheel, en ook de rest van de wereld”, aldus dokter Rawson.

Voor meer informatie over Philips’ aanwezigheid op HIMSS, met inbegrip van Philips IntelliSpace PACS en het volledige pakket van interoperabele Philips-software, -oplossingen en -diensten voor organisatiebrede netwerken kunt u terecht op www.philips.com/HIMSS en de #HIMSS14-conversatie volgen via @PhilipsHealth.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top