zaterdag, augustus 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips en Indica Labs geven kankeronderzoek extra impuls door samenwerking op het gebied van geavanceerde beeldanalyse
Philips en Indica Labs geven kankeronderzoek extra impuls door samenwerking op het gebied van geavanceerde beeldanalyse

Philips en Indica Labs geven kankeronderzoek extra impuls door samenwerking op het gebied van geavanceerde beeldanalyse

  • Nederland
  • Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag aangekondigd de geavanceerde beeldanalysealgoritmen van Indica Labs Inc. te gaan gebruiken. Zij gaan onderdeel vormen van de Digital Pathology Solutions-producten die Philips aanbiedt. Philips ondersteunt daarmee de initiatieven van onderzoekers binnen de oncologie voor het analyseren van pathologische monsters. Deze samenwerking stelt onderzoekers binnen de pathologie in staat intelligente algoritmen toe te passen op gedigitaliseerde pathologische weefselplakjes. Daarmee zouden ze nog meer informatie in plakjes kunnen opsporen, verwerken en extraheren dan momenteel met een conventionele microscoop haalbaar is.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2015/20150115-Philips-en-Indica-Labs-geven-kankeronderzoek-extra-impuls-door-samenwerking-op-het-gebied-van-geavanceerde-beeldanalyse.wpd#.VLfGXSuG9R8

Naar verwachting zal kanker in 2014 de op één na belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten zijn, met meer dan 500.000 dodelijke slachtoffers. Het huidige zorgproces bij patiënten met kanker is vaak complex, inefficiënt en ineffectief. Er is dan ook een groeiende behoefte om pathologen te laten beschikken over kwantitatieve gegevens. Deze kunnen dan als basis dienen voor een gepersonaliseerde aanpak en nieuwe behandelmethoden mogelijk maken.

“Digitale pathologie is in staat het ongekend rijke potentieel van ‘datamining’ te ontsluiten,” aldus Perry van Rijsingen, General Manager bij Philips Digital Pathology Solutions. “Meer informatie uit weefselmonsters zou kunnen leiden tot nieuwe inzichten in kankerzorg die persoonsgerichte behandeling ondersteunen, waardoor uiteindelijk patiënten kunnen blijven leven.”

Het is aangetoond dat beeldanalyse op basis van digitale beelden van hoge kwaliteit objectieve, besluitvormingsondersteunende gegevenssets kan opleveren. Door gecombineerd gebruik van de Digital Pathology Solution van Philips en het Indica HALO™-beeldanalyseplatform kunnen onderzoekers profiteren van een gestroomlijnde beeldanalyseworkflow en verhoogde productiviteit. Ook kunnen ze hiermee nog meer diepgaande informatie uit weefselplakjes afleiden en daardoor tot inzichtelijker analyses komen dan momenteel mogelijk is. Bovendien zijn de resultaten niet pas dagen later beschikbaar, maar al na enkele uren of soms zelfs minuten.

“Digitale pathologie biedt wezenlijke kansen om onderzoekers op het gebied van oncologie en pathologie te wapenen met de kwantitatieve informatie die ze nodig hebben om het kankerzorgproces te kunnen verbeteren,” stelt Steven Hashagen, CEO bij Indica. “Integratie van de hoogwaardige beeldvormingsinnovatie van Philips en ons precisie-analyseplatform HALO verschaft ze alle middelen die ze nodig hebben om nog diepgaander onderzoek te doen naar de voorspellende respons van bepaalde therapieën.Het uiteindelijke doel is dan het aanbieden van een individueel afgestemd kankerbehandelplan.”

De onderzoeksgerichte klanten van Philips hebben nu toegang tot een flexibele onderzoekstoolset voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, naast een suite van softwarefuncties voor het beoordelen van biologische markers als HER2, ER, PR en Ki-67. Philips biedt verder HALO™ van Indica als optie aan bij de Digital Pathology Solution, dieuitsluitend voor onderzoeksdoeleinden (RUO, Research Use Only) is bedoeld.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top