zaterdag, januari 23, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips en Noordhoff Health gaan samenwerking aan voor educatieprogramma medische technologie
Philips en Noordhoff Health gaan samenwerking aan voor educatieprogramma medische technologie

Philips en Noordhoff Health gaan samenwerking aan voor educatieprogramma medische technologie

  • Nederland
  • Praktijkgerichte opleiding en gekwalificeerde toetsing moeten ziekenhuizen ondersteunen in bij- en nascholing om te voldoen aan convenant ‘Veilige toepassing medische technologie in ziekenhuizen’
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20141106-Philips-en-Noordhoff-Health-gaan-samenwerking-aan-voor-educatieprogramma-medische-technologie.wpd#.VFtRt_mG_Hk

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en Noordhoff Health, marktleider op het gebied van leeroplossingen voor de zorg, hebben vandaag een samenwerking bekend gemaakt gericht op het ontwikkelen van een nieuw educatieprogramma om ziekenhuispersoneel te scholen in het werken met medische apparatuur. Het gaat om een combinatie van praktijktrainingen, theoretische scholing en gekwalificeerde bekwaamheidstoetsen die beide partijen onder de naam Philips Education Program zullen aanbieden.

Met het educatieprogramma willen Philips en Noordhoff Health ziekenhuizen ondersteunen om de mogelijkheden en capaciteit van medische technologie ten volle te benutten en een optimale patiëntveiligheid te garanderen volgens de normen en richtlijnen zoals die zijn vastgelegd in het convenant ‘Veilige toepassing medische technologie in ziekenhuizen’.

In ziekenhuizen wordt steeds meer gebruik gemaakt van medische technologie. Veilig gebruik van die apparatuur door ziekenhuispersoneel moet worden geborgd met opleidingen, bijscholing en toetsing waarmee bevoegd- en bekwaamheid officieel worden gecertificeerd. Hierover zijn door de zorginstellingen afspraken gemaakt die in 2011 zijn vastgelegd in een speciaal convenant.

Philips en Noordhoff Health ontwikkelen het educatieprogramma in samenwerking met het zorgveld. Deze maand is reeds een pilotfase van start gegaan waarbij bekwaamheidstoetsen worden ontwikkeld voor het Philips mobiele interventionele röntgensysteem Veradius en de Philips IntelliVue patiëntbewakingssystemen. Deze toetsen zullen vanaf januari 2015 beschikbaar zijn voor het zorgveld. Eind 2015 zal van alle Philips systemen een toets in het educatieprogramma zijn opgenomen.

Het pakket dat Philips en Noordhoff Health voor ogen hebben sluit aan bij de opleidingsstrategie van het ziekenhuis en kan geïntegreerd in het eigen leermanagementsysteem. Bij een succesvolle afronding van een bekwaamheidstoets volgt een certificaat waarmee de medewerker aantoont bekwaam te zijn en toont het ziekenhuis aan te voldoen aan de eisen die het convenant stelt om veilig en correct gebruik van medische apparatuur door zorgpersoneel te waarborgen.

“De combinatie van de inhoudelijke kennis van Philips en de didactische kennis van Noordhoff Health creëert een meerwaarde voor scholing en toetsing die wij in het veld kunnen aanbieden,” zegt André Matera van Noordhoff Health. “Er ontstaat een echte integrale oplossing die de potentie heeft de standaard te worden voor het veilig gebruik van medische apparatuur.”

“De veiligheid van patiënten en personeel is van het allergrootste belang bij het gebruik van medische technologie. Wij willen ons opstellen als een integrale partner voor ziekenhuizen. Het aanbieden van een hoge kwaliteit scholing in het gebruik van onze systemen past daar goed bij,” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “Daarnaast helpt het zorgprofessionals het maximale te halen uit de technologie die zij in huis hebben.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top