dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Philips: Grootste light art zelfportret in het Rijksmuseum
Philips: Grootste light art zelfportret in het Rijksmuseum

Philips: Grootste light art zelfportret in het Rijksmuseum

  • Nederland
  • Upload zelfportret en word het topstuk van Philips ‘Nacht Expositie’ Vanaf 25 maart organiseert Philips in het Rijksmuseum een bijzondere ‘Nacht Expositie’. De expositie bestaat volledig uit met licht geschilderde portretten, als eerbetoon aan de ongeëvenaarde meester van het licht, Rembrandt – nu te zien in de Late Rembrandt tentoonstelling in de Philipsvleugel van het museum.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2015/20150312-Grootste-light-art-zelfportret-in-het-Rijksmuseum.wpd#.VQLrw46G9R8

Om zelf op ‘het doek’ te schitteren in het Rijksmuseum kan iedereen vanaf woensdag 11 maart 2015 een portretfoto uploaden via www.philips.com/dutchmastersoflight. De Nacht Expositie wordt samengesteld uit een selectie van de inzendingen en is twee weken lang iedere avond te zien vanuit de passage onder het museum.

Dutch Masters of Light

Philips beseft als founder van het Rijksmuseum maar al te goed wat licht met kunst kan doen. De impact van innovatieve LED-verlichting op de meesterwerken van Rembrandt, is direct zelf te ervaren tijdens het bezoek aan de expositie. De vereniging van de twee lichtpioniers, demonstreert de onbeperkte mogelijkheden van LED, evenals de verbondenheid van Philips met het Nederlandse culturele erfgoed.

Rembrandt was een grootmeester in licht die verder keek dan zijn tijdgenoten. Hij experimenteerde volop en ontdekte dat licht in schilderijen wonderen kan verrichten; dat het kleuren laat schitteren, details eruit doet springen en verrassende diepte schept. Hij wist dat magische licht in verf te vangen. Zo gaf hij zijn meesterwerken ongekende diepgang, intimiteit en zeggingskracht.

De hedendaagse mogelijkheden van LED, komen duidelijk naar voren in de immense zelfportretten van de ‘Nacht Expositie’, samengesteld door licht kunstschilder Eelco van den Berg. ‘Ik speel graag met felle kleuren afgewisseld door donkere, aardse tinten. Net als in de werken van Rembrandt, speelt het contrast tussen licht en donker voor mij een zeer belangrijke rol; het geeft intensiteit aan het kunstwerk’, aldus van den Berg.

Jouw zelfportret als immens lichtkunstwerk in het Rijksmuseum

Iedereen maakt kans op een eigen historisch moment door een zelfportret te uploaden via www.philips.com/dutchmastersoflight. De beste zelfportretten zijn vanaf 25 maart als lichtkunstwerken te bewonderen. De winnaars worden uitgenodigd voor de spectaculaire onthulling van alle lichtportretten. Bovendien worden er 10 VIP-tickets verloot onder de deelnemers voor de exclusieve openingsavond op 25 maart en worden 100 Philips LED-lampen voor in huis weg gegeven onder de deelnemers.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top