donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips: Hackers ontwikkelen Hue-app voor PSV-supporters tijdens Hackaton
Philips: Hackers ontwikkelen Hue-app voor PSV-supporters tijdens Hackaton

Philips: Hackers ontwikkelen Hue-app voor PSV-supporters tijdens Hackaton

  • Nederland
  • Huescore app helpt thuisblijvers om sfeer van de wedstrijd in het stadion mee te beleven Zeventig 'app-bouwers’ hebben zich afgelopen weekeinde vrijwillig laten opsluiten voor een Hue-hackaton in het PSV-stadion in Eindhoven. Zij gaven gehoor aan de oproep die Philips via social media had verspreid: "Maak binnen 24 uur de beste Hue app voor onze PSV-supporters”. Een collectief van vijf Eindhovense studenten ontwikkelde in 24 uur de winnende Huescore app. Deze is vanaf maart beschikbaar.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2015/20150203-Hackers-ontwikkelen-Hue-app-voor-PSV-supporters-tijdens-Hackaton.wpd#.VNH7cWiG9R8

De Huescore app helpt thuisblijvers om de sfeer van de wedstrijd in het stadion nog indringender te beleven. De app zorgt ervoor dat de Hue-verlichting reageert op het geluid van fans in de woonkamer. De wedstrijdbeleving van de thuisblijvende fans wordt gemeten aan de hand van het geproduceerde lawaai in de woonkamer. De hoeveelheid lawaai wordt omgezet naar lichtintensiteit en vervolgens gedeeld met andere woonkamers door de Hue-verlichting.

Zo gaat het licht steeds feller branden naarmate het gejuich aanzwelt als de situatie op het veld spannender wordt. Wordt er een gele of rode kaart uitgedeeld, dan verandert het licht in de woonkamer in de betreffende kleur. Bij een doelpunt van PSV begint de verlichting feestelijk rood-wit te knipperen.

In de toekomst kan het lawaai in het stadion worden meegenomen, zodat stadion- en thuissupporters volledig verbonden zijn.

“Met de oproep voor een Hackathon wil Philips een brug slaan tussen Philips Hue en PSV-supporters”, aldus Hellen van der Plas, Marketing Director Consumer Lighting en voorzitter van de Philips vakjury. ”Deze app laat zien dat Hue een geweldige bijdrage levert aan de beleving van een wedstrijd van je favoriete voetbalclub. Dankzij de Huescore app kunnen ook PSV-supporters die de wedstrijd thuis op tv bekijken het stadiongevoel beleven.”

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. “We waren echt verrast door het harde werk van de jongens en over het hoge niveau van de ideeën”, zegt hij. “Prachtig om te zien hoe twee werelden, die van ontwikkelaars en van voetbalsupporters, bij elkaar komen en een nieuwe beleving kunnen scheppen.”

De deelnemers van het winnende team worden door Philips bijgestaan om de Huescore app onder de aandacht te brengen van PSV-supporters.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top