maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips introduceert BlueControl, ‘s werelds eerste draagbare blauwe LED-lamp voor behandeling van de huidziekte psoriasis vulgaris
Philips introduceert BlueControl, ‘s werelds eerste draagbare blauwe LED-lamp voor behandeling van de huidziekte psoriasis vulgaris

Philips introduceert BlueControl, ‘s werelds eerste draagbare blauwe LED-lamp voor behandeling van de huidziekte psoriasis vulgaris

  • Nederland
  • Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), wereldwijd toonaangevend op het gebied van verlichting, kondigt vandaag de introductie aan van Philips BlueControl, een klinisch getest draagbaar medisch hulpmiddel2 dat gebruik maakt van blauw LED-licht om milde tot matige gevallen van psoriasis vulgaris onder controle te krijgen. Philips BlueControl wordt gepresenteerd aan een gezelschap van internationale medisch professionals tijdens het congres van de European Academy of Dermatology & Venereology (EADV) in Amsterdam die van 8 t/m 12 oktober 2014 wordt gehouden. De lamp wordt op doktersvoorschrift verkrijgbaar en zal vanaf oktober 2014 worden geleverd via distributeurs in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
  • Philips-Blue-Control-016-160px
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20140930-Philips-introduceert-BlueControl.wpd#.VCqLt_l_vHk
  • Effectief: in een klinisch onderzoek van vier maanden is bewezen dat blauw LED-licht de symptomen van psoriasis vulgaris gemiddeld met 50% vermindert1.
  • Handig en praktisch: BlueControl is een gebruiksvriendelijke LED-lamp zonder UV-straling – een medisch hulpmiddel zonder de mogelijke bijwerkingen van medicatie.

Psoriasis patiënten wereldwijd

Psoriasis treft zo’n 125 miljoen mensen wereldwijd, van wie 80% lijdt aan de meest gangbare vorm, psoriasis vulgaris3. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een versnelde deling van huidcellen, die gepaard gaat met pijnlijke ontstekingen. De fysieke en psychologische effecten van de huidziekte kunnen slopend zijn. Patiënten hebben last van schilferige rode plekken en afbladderende huid, vaak op zichtbare delen van het lichaam4.

Verlaging van 50% in symptomen

Philips heeft samen met het universiteitsziekenhuis van Aken een klinisch onderzoek uitgevoerd waarbij de werkzaamheid en veiligheid van Philips BlueControl zijn onderzocht voor de behandeling van de symptomen van psoriasis vulgaris. Tijdens het onderzoek, dat vier maanden duurde en in juni 2014 is afgerond, zijn patiënten 12 weken lang behandeld. De resultaten lieten een gemiddelde verlaging van 50% in de symptomen zien op basis van de Local Psoriasis Area Severity Index (PASI), een scoresysteem waarmee de ernst van psoriasisplaques kan worden gemeten (aan de hand van dikte, roodheid en schilfering). Er zijn geen nadelige bijwerkingen van de behandeling met blauw LED-licht gevonden.

Patient centraal

Philips BlueControl is ontwikkeld om eenvoudig in de dagelijkse routine van de patiënt te worden geïntegreerd. Door het gebruik van de lamp hoeven patiënten minder vaak naar de dokter. De lamp kan eenvoudig met een band aan geaffecteerde armen, benen, ellenbogen en knieën worden bevestigd. De behandeling met blauw LED-licht zonder UV-straling wordt mogelijk gemaakt door 40 hoogintensieve blauwe LED-lampjes met aanpasbare lichtinstellingen. Bij het ontwerp van het apparaat stond de patiënt centraal. De lamp werkt op batterijen en kan altijd en overal worden gebruikt.

“Ons onderzoek toont aan dat de behandeling met blauw LED-licht de snelle celdeling vertraagt6 en ook de ontstekingen kan verminderen7. Dankzij dit onderzoek hebben we voor het eerst een baanbrekend behandelapparaat kunnen ontwikkelen dat echt verschil kan maken in het leven van patiënten met psoriasis vulgaris”, aldus Matthias Born, hoofd Clinical Affairs van de afdeling Light & Health van Philips.

Langdurige samenwerking met klinische en academische partners

LED-lampen voor medische behandelingen hebben speciale eigenschappen nodig, die verder gaan dan die van conventionele LED-lampen. Denk hierbij aan een hoge intensiteit en functionele aanpassingen, zoals gepulst LED-licht. Philips BlueControl is het resultaat van grondig onderzoek in samenwerking met klinische en academische partners en van een complex optimalisatieproces om integratie van medisch-toepasbare eigenschappen in een compact, gebruiksvriendelijk ontwerp mogelijk te maken.

Philips BlueControl zal te zien zijn tijdens de Philips Innovation Experience op 29-30 september en 1 oktober in Eindhoven.

1 Data on file at Philips B.V. (see ClinicalTrials.gov; Identifier(s): NCT02004847)
2Class IIa European CE Certificate
3 National Psoriasis Foundation. “Facts About Psoriasis”. Psoriasis.org, accessed October 5, 2012 (http://www.psoriasis.org/document.doc?id=1492)
4 Schmid-Ott G et al. Hautarzt, 2005; 56: 466-72
5 Weinstabl A et al. Dermatology, 2011; 223(3): 251- 9
6. Liebmann J, Born M, Kolb-Bachofen MV. JID, 2010; 130: 259-269
7. Fischer M et al. Experimental Dermatology, 2013; 22: 554-563

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top