woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / ‘Philips krijgt boete Brussel voor chipkartel’
‘Philips krijgt boete Brussel voor chipkartel’

‘Philips krijgt boete Brussel voor chipkartel’

  • Europa
  • Philips krijgt van de Europese Commissie (EC) mogelijk een boete wegens kartelvorming bij de fabricage van chips. Dat meldden bronnen in Brussel. De Commissie moet voor 9 september 2014 een beslissing nemen of Philips daadwerkelijk wordt beboet, omdat het vergrijp anders verjaard zou kunnen zijn volgens de regels van Brussel. Het Nederlandse elektronicabedrijf probeert volgens de ingewijden intussen de zaak te rekken door gaten te schieten in de argumentatie van Brussel.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjkvpth7quw1/nieuws/philips_krijgt_boete_brussel_voor?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

De EC meldde eerder al een vermoeden te hebben dat een aantal fabrikanten van chips voor mobiele telefoons, bank- en identiteitskaarten zich schuldig heeft gemaakt aan kartelvorming. Vorig jaar zeiden Samsung en Infineon Technologies al klachten van Brussel te hebben ontvangen. Ook Philips zei toen ,,punten van bezwaar” te hebben gekregen.

De bedrijven hebben tot nu toe gesprekken gevoerd met de Europese Commissie in een poging de zaken te schikken. Dat is waarschijnlijk niet gelukt, waardoor nu boetes kunnen worden uitgedeeld.

Philips maakt overigens al jaren geen chips meer, nadat het de divisie die zich daarmee bezighield in 2006 afstootte. De tak ging zelfstandig verder onder de naam NXP Semiconductors. Het kartel dat nu onder vuur van de EC ligt, zou actief zijn geweest in de periode voor de verzelfstandiging van de chiptak.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top