zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Philips Lighting levert nieuwe generatie energie-efficiënte LED lampen voor de tuinbouw
Philips Lighting levert nieuwe generatie energie-efficiënte LED lampen voor de tuinbouw

Philips Lighting levert nieuwe generatie energie-efficiënte LED lampen voor de tuinbouw

  • Nederland
  • Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), wereldwijd marktleider in verlichting, kondigde vandaag de introductie aan van de Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0, een nog energiezuinigere manier om het daglicht te verlengen of de nachtcyclus te onderbreken in kassen waar aardbeien, snijbloemen, tuinplanten en stekken worden gekweekt. De nieuwe Philips GreenPower LED flowering lamp bouwt voort op het succes van de eerste generatie en verschijnt in twee verschillende spectrale versies, met lichtrecepten voor de groei van snijbloemen en zacht fruit. De nieuwe, zeer energie-efficiënte lamp is ontworpen om opbrengst, kwaliteit en consistentie te verhogen en bloei te stimuleren.
  • Philips
  • info@philips.nl

De eerste generatie van de GreenPower LED flowering lamp is een bewezen referentieproduct voor teeltresultaat en energie-efficiëntie, zoals ondervonden in proeven die in 2014 en 2015 werden uitgevoerd door Onderzoekscentrum Hoogstraten, een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor de glastuinbouw in België. De nieuwe generatie levert het optimale spectrum en een hoge lichtopbrengst, en biedt een nog hogere energie-efficiëntie, wat telers in staat stelt tot wel 90% te besparen op de energiekosten in vergelijking met gloeilampen. De lampen hebben een standaard lampvoet (fitting) en kunnen dus zonder enige aanpassing gebruikt worden in bestaande gloeilampinstallaties, wat de initiële kosten verlaagt.

 

Effectief voor gewassen

Om telers te helpen effectieve resultaten te behalen voor hun gewassen, heeft Philips Lighting lichtrecepten ontwikkeld die een combinatie zijn van de volgende elementen: lichtspectrum, intensiteit, timing, gelijkmatigheid en positionering. De Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0 is verkrijgbaar in twee verschillende spectrale uitvoeringen: één biedt een combinatie van dieprood en wit (DR/W) en de andere een combinatie van dieprood, wit en ver rood (DR/W/FR). De uitvoering met DR/W-licht onderdrukt de bloei van kortedagplanten en is bijvoorbeeld zeer effectief voor chrysanten. De uitvoering met DR/W/FR-licht is ideaal voor fotoperiodische belichting van perkplanten en vaste planten om de dag te verlengen, of de nachtcyclus te onderbreken om het strekken van de stengels van aardbeienplanten te bevorderen en de bloei te stimuleren.

 

“Nadat we zeven jaar geleden als eerste een LED flowering lamp op de markt brachten, verhoogt deze GreenPower LED flowering lamp de mate van controle die de tuinder over zijn gewas heeft nog verder.” zegt Udo van Slooten, General Manager van de Philips Lighting’s Horticulture divisie.

 

Lagere onderhoudskosten

De LED flowering lamp 2.0 ziet eruit als een gloeilamp, maar is gemaakt van robuust kunststof dat het risico van glasschade elimineert. Om de onderhoudskosten te verminderen, is de lamp ontworpen om tenminste 25.000 uur* mee te gaan en is hij conform IP44 en UL gecertificeerd voor vochtige en droge binnenomstandigheden. Dit maakt hem tot een zeer duurzame keuze voor de teelt in kassen. Proeven in landen die fotoperiodische belichting gebruiken voor het produceren van stekken of snijbloemen hebben aangetoond dat de LED flowering lamp veel stabieler is op het elektriciteitsnet in vergelijking met gloeilampen or ‘twisters’ (CFL’s), dit verkleint het risico van kwaliteitsproblemen in de productie.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top