zondag, januari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Philips Lighting werpt een nieuw licht op Rio de Janeiro nu de stad zich opmaakt voor het sportspektakel van deze zomer
Philips Lighting werpt een nieuw licht op Rio de Janeiro nu de stad zich opmaakt voor het sportspektakel van deze zomer

Philips Lighting werpt een nieuw licht op Rio de Janeiro nu de stad zich opmaakt voor het sportspektakel van deze zomer

  • Nederland
  • Philips Lighting bereidt de stad voor op het belangrijke sportevenement deze zomer door het verlichten van de belangrijke hoofdwegen en toeristische locaties: Porto Maravilha, Arco Metropolitano, Elevado de Joá en Museu do Amanhã
  • Philips
  • info@philips.nl

Philips Lighting (Euronext Amsterdam, beursticker: LIGHT), wereldwijd marktleider in verlichting, maakt vandaag de voltooiing bekend van vier belangrijke openbareverlichtingsprojecten in Rio de Janeiro, nu de stad haar infrastructuur verbetert in de aanloop naar het sportevenement van 2016. De organisatoren verwachten meer dan een half miljoen internationale bezoekers voor de komende zomerspelen. De enorme verlichtingsrenovatie omvat de belangrijkste wegen en toeristische locaties van de stad: het havengebied Porto Maravilha en de snelwegen Arco Metropolitano en Elevado do Joá zijn alle voorzien van energiezuinige LED-verlichting die bijdraagt aan meer veiligheid en energiebesparing. Het Museu do Amanhã (Museum van Morgen) biedt zijn bezoekers een unieke licht- en audiobeleving met dynamische LED-verlichting die samenwerkt met de sfeermuziek.

“Als wereldwijde marktleider in verlichting vinden we het spannend met Rio de Janeiro te kunnen samenwerken bij het voorbereiden van de stad op haar internationale bezoekers en tegelijkertijd een blijvende nalatenschap te leveren voor de bevolking die de komende jaren zal blijven groeien. De verbeteringen waar LED-verlichting voor zorgt, zoals hogere veiligheid en lagere energierekeningen, stellen de stad in staat tegelijk economische, sociale en milieukwesties aan te pakken”, zegt Young Kim, General Manager van Philips Lighting Brazil.

De nieuwe haven en twee snelwegen krijgen een LED-renovatie

 

Het havengebied, Porto Maravilha genaamd, werd gerevitaliseerd door Concessionária Porto Novo. In het kader van het renovatieproject werd het gebied voorzien van 750 Philips GreenVision Xceed LED-armaturen die een energiebesparing opleveren van 50 procent in vergelijking met conventionele verlichting. Naast deze technologie zijn beide tunnels in het gebied uitgerust met Philips LED Tunnel BWP350 verlichtingsarmaturen die veilige verlichtingsniveaus verzekeren voor de weggebruikers.

Het volledige LED-verlichtingssysteem dat in de haven is geïnstalleerd, wordt beheerd door Philips CityTouch, een connected straatverlichtingssysteem dat is geïntegreerd met het Operation Control Center (CCO) van Concessionária Porto Novo. Het maakt bewaking en bediening op afstand mogelijk van elk individueel lichtpunt, evenals planning van het onderhoud. Ook biedt het systeem de mogelijkheid verlichtingsniveaus op afstand in te stellen afhankelijk van de specifieke behoeften van het gebied, wat het elektriciteitsverbruik aanzienlijk kan verminderen.

De Arco Metropolitano, een snelweg rondom het stedelijke gebied van Rio de Janeiro die de regio Itaboraí verbindt met de haven van Itaguaí, is voorzien van 4360 Philips GreenVision Xceed Solar verlichtingsarmaturen. Elke armatuur heeft een geïntegreerd zonnepaneel dat zonlicht omzet in elektriciteit en zodoende duurzame verlichtingsmogelijkheid biedt. Philips Lighting participeerde in dit project samen met Kyocera Solar, een onderneming die is gespecialiseerd in de productie en verkoop van elektrische oplossingen op basis van zonne-energie.

Een andere belangrijke snelweg is de Elevado do Joá, die in het westelijk deel van de stad de verbinding verzorgt tussen Largo da Barra en São Conrado. Deze snelweg gebruikt 986 Philips FlowBase LED tunnelarmaturen en 369 Philips GreenVision Xceed armaturen om het energieverbruik te verminderen en een gelijkmatige en efficiënte verlichting te leveren voor de vier tunnels die zich in de weg bevinden.

Museu do Amanhã trekt bezoekers aan met interactieve dynamische LED-verlichting

Philips Lighting werkte samen met het Museu do Amanhã (Museum van Morgen), een onlangs geopende toeristische attractie in Rio de Janeiro, en een ‘luminotechnisch project’ dat werd ontwikkeld door architect Mônica Lobo van LD Studio. De laatste ruimte van het museum, de Oca da Imaginação (Grot van de Verbeelding), waarin de bezoeker wordt meegevoerd naar de toekomst, is uitgerust met exclusieve dynamische LED-verlichtingsarmaturen van Philips (Philips Color Kinetics iColor MR gen3 en iW Burst Powercore) die meerdere kleuren kunnen produceren en samenwerken met de sfeermuziek. Onder deze schilderachtige verlichting kunnen bezoekers genieten van een unieke en interactieve beleving.

Volgens de architect en verlichtingsontwerper van het Museu do Amanhã, Mônica Luz Lobo, bestond er veel belangstelling voor het integreren van alle verlichtingsarmaturen om de gracieuze architectuur van het gebouw te benadrukken in aanvulling op de inzet voor de LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design).

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top