vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips maakt digitalisering van tumoranalyse bij Institut Curie mogelijk om kanker te bestrijden
Philips maakt digitalisering van tumoranalyse bij Institut Curie mogelijk om kanker te bestrijden

Philips maakt digitalisering van tumoranalyse bij Institut Curie mogelijk om kanker te bestrijden

  • Nederland
  • Philips maakt vandaag een samenwerking bekend met het Institut Curie voor de digitalisering van tumoronderzoek om zo een snellere en betere diagnose en behandeling van patiënten mogelijk te maken. Deze plannen zijn bekend gemaakt op de dag dat Marie Curie, Nobelprijswinnaar en een van de grondleggers van de huidige behandeling van kanker, 146 jaar zou zijn geworden.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/20131107-Philips-maakt-digitalisering-van-tumoranalyse-bij-Institut-Curie-mogelijk-om-kanker-te-bestrijden.wpd#.UnvB5f
  • Nieuw virtueel pathologielaboratorium voor kankeronderzoek
  • Digitale omschakeling maakt uitwisseling van pathologiebeelden en kennis tussen kankeronderzoeksinstituten mogelijk

Het Institut Curie gaat innovatieve digitale pathologie-oplossing gebruiken die Philips heeft ontwikkeld. Door digitalisering van de beelden van de weefselmonsters, die onderzoekspathologen gewoonlijk handmatig microscopisch bestuderen, hoopt het Institut Curie de werk efficiëntie te verhogen en zijn onderzoeksactiviteiten te bundelen binnen één virtueel pathologielaboratorium.

Het diagnosticeert niet enkel weefsel van patiënten met kanker indicaties, de afdeling pathologie van het onderzoeksinstituut evalueert ook duizenden monsters uit wereldwijde experimentele kankeronderzoeksprogramma’s om zo een beter begrip te krijgen van de oorzaken en mechanismen van ziekten op zowel cellulair en moleculair nivea. Deze nieuwe inzichten kunnen leiden tot nieuwe mogelijkheden voor diagnose en behandeling.

Momenteel produceert en onderzoekt het Marie Curie Instituut meer dan 200.000 objectglazen per jaar met behulp van een microscoop. Digitalisering van de pathologie workflow kan deze logistieke last verlichten en nieuwe manieren van werken mogelijk maken, zoals real-time samenwerking met collega’s en het creëren van een wereldwijd virtueel netwerk. Bovendien kan in het onderzoek naar kanker nu digitale informatie over ziekteprocessen (histopathologie) worden gecombineerd met biologische data. Dit maakt nieuwe manieren mogelijk om informatie te verkrijgen uit tumorweefsel voor verdere data-analyse.

“Digitalisering van pathologische gegevens kan het kankeronderzoek in een stroomversnelling brengen en uiteindelijk tot gunstigere resultaten voor de patiënt leiden,” aldus Xavier Satre, hoofd van de afdeling Biopathologie van het Institut Curie.

“Met Philips’ digitale pathologie oplossing kan het Marie Curie Instituut een virtueel laboratorium realizeren dat tal van nieuwe mogelijkheden biedt voor intensieve samenwerking,” zei Perry van Rijsingen, General Manager bij Philips Digital Pathology. ”

Om zijn onderzoek naar kanker te ondersteunen heeft het Marie Curie Instituut digitale pathologische scanners geïnstalleerd op zijn locaties in Parijs en St. Cloud. De scanners zijn online verbonden via het beeldmanagementsysteem dat als communicatie-interface fungeert voor commercieel verkrijgbare laboratoriuminformatiesystemen (LIS). Het Institut Curie profiteerde voor deze acquisitie van de steun van het Nationaal kanker Instituut; Sirić subsidie met de verwijzing «Inca-DGOS-4654».

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top