zaterdag, december 7, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips museum lanceert 11 juni Mission Eureka, innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen
Philips museum lanceert 11 juni Mission Eureka, innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen

Philips museum lanceert 11 juni Mission Eureka, innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen

  • Nederland
  • Eindhoven - Hoe werkt een lamp, wat doet röntgenstraling en wie heeft de televisie uitgevonden? In het Philips museum kunnen kinderen en volwassenen vanaf 12 juni een Philips Research-avontuur beleven omdat Philips Research 100 jaar bestaat. Het familiespel, ‘Mission Eureka’, wordt gespeeld op een iPad en leidt bezoekers langs talloze innovaties. De teams kruipen in de huid van een onderzoeker en doen acht challenges. Iedereen vanaf 8 jaar kan Mission Eureka spelen.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20140520-Philips-museum-lanceert-11-juni-Mission-Eureka-innovatief-familiespel-over-100-jaar-Philips-uitvindingen.wpd#.U3s5Wvl_tR8

Op woensdagmiddag 11 juni vindt de officiёle lancering van Mission Eureka plaats. Drie bekende families spelen dan als eerste het spel. Gebaseerd op belangrijke Philips uitvindingen door de jaren heen biedt het spel kinderen en volwassenen een interactieve ontdekkingstocht op zoek naar de techniek achter deze innovaties.

Het spel

Met Mission Eureka ontdek je de uitvinder in jezelf. Het is een interactief avontuur voor iedereen vanaf 8 jaar. Je speelt het samen in een groepje van 2, 3 of 4 personen. Op diverse plekken in het Philips museum maakt de iPad connectie met een speltafel en start er een interactief groepsspel met kennisvragen, puzzels en spellen. Het team krijgt zogenaamde challenges, uitdagingen, die ze moeten aangaan zoals echte onderzoekers dat doen. Samen met het team, kom je erachter hoe bijvoorbeeld led-licht werkt en wat röntgen doet. Maar teamleden kunnen ook tegen elkaar strijden. Mission Eureka is uniek door deze groepspellen, waarin je soms zelfs met z’n vieren tegelijk op de iPad speelt. Daarnaast maakt het gebruik van de innovatieve iBeacon technologie, waarmee de iPad automatisch de spellocatie herkent en de groepsspellen op bijzondere wijze direct van start gaan.

Mission Eureka duurt ongeveer 60 minuten en is beschikbaar in het Nederlands en Engels. De iPad is te huur aan de balie van het Philips museum voor €10 per team. Voor het concept en de productie tekent het Philips museum in samenwerking met Philips Research en Northern Light.

Meer informatie

Informatie over de iPadtour in het Philips museum vind je op www.philips-museum.com. Ook vind je hier praktische informatie over openingstijden, toegangsprijzen en parkeermogelijkheden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top