vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips op één na grootste aanvrager van octrooien bij Europees Octrooibureau
Philips op één na grootste aanvrager van octrooien bij Europees Octrooibureau

Philips op één na grootste aanvrager van octrooien bij Europees Octrooibureau

  • Nederland
  • Philips hoogste Europese bedrijf op ranglijst van Europees Octrooibureau (EOB) Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) maakt vandaag bekend dat het de op één na grootste aanvrager van octrooien is bij het Europees Octrooibureau (EOB). Uit de vandaag door het EOB gepubliceerde ranglijst van octrooiaanvragen voor 2014 blijkt dat Philips afgelopen jaar 2.317 octrooiaanvragen heeft ingediend. Dat is een stijging van 26% ten opzichte van 2013, toen Philips derde op de ranglijst stond. Philips is het hoogste Europese bedrijf op de lijst en passeert daarmee Siemens, die nu nummer drie is op de ranglijst van loctrooiaanvragen bij het EOB. De top 5 bestaat verder uit Samsung (1) en LG (4) uit Korea en Huawei (5) uit China.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2015/20150226Philips-op-een-na-grootste-aanvrager-van-octrooien-bij-Europees-Octrooibureau.wpd#.VO8vRPmG9R8

Philips was met afstand de grootste aanvrager van octrooien uit Nederland, en droeg daarmee bij aan de aanzienlijke groei van het aantal Nederlandse aanvragen (een stijging van ruim 9%). Daarmee bezet Nederland de derde plaats op de ranglijst als het gaat om het aantal octrooiaanvragen bij het EOB per miljoen inwoners. Daarnaast staat Philips bovenaan in twee van de tien belangrijkste EOB-vakgebieden, namelijk ‘medische technologie’ en ‘elektrische apparaten’. In de categorie ‘meetapparatuur’ staat het bedrijf op de tweede plaats.

“We zijn erg trots op deze notering. Het is een bevestiging van onze voortdurende inzet op het gebied van innovatie”, aldus Brian Hinman, Chief Intellectual Property Officer bij Philips. “Intellectueel eigendom is voor Philips een belangrijk strategisch bedrijfsmiddel waarmee we waarde creëren en onze intellectueel eigendom strategie is volledig afgestemd op onze algemene bedrijfsstrategie. Ons team Intellectual Property & Standards biedt eersteklas IE-oplossingen voor alle Philips-activiteiten en ondersteunt daarmee onze groei, ons concurrentievermogen en onze winstgevendheid en zorgt voor nieuwe zakelijke kansen. Ons IE-portfolio bestaat op dit moment uit 71.000 octrooien, 47.000 handelsmerken, 92.000 modelrechten en 4.900 domeinnamen. Dat zijn indrukwekkende aantallen, maar toch is de kwaliteit en de waarde van intellectueel eigendom voor ons belangrijker dan de kwantiteit.”

“De vraag naar octrooibescherming in Europa groeit gestaag en laat voor het vijfde jaar op rij een stijging zien”, aldus EOB President Benoȋt Battistelli. “Europa blijft zijn belangrijke rol als mondiaal knooppunt van technologie en innovatie voor een groeiend aantal bedrijven uit de hele wereld versterken. De stijging van het aantal octrooiaanvragen afkomstig uit Europa onderstreept het belang van octrooi-intensieve industrieën als een solide basis voor de Europese kenniseconomie. Zij bevorderen het Europese concurrentievermogen, de economische kracht en de banenmarkt in Europa.”

Het volledige persbericht van het Europees Octrooibureau en de bijbehorende materialen zijn beschikbaar op www.epo.org. Meer informatie over Philips Intellectual Property & Standards is te vinden op www.ip.philips.com.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top