woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips valt met producten voor gezondheidszorg volop in de prijzen tijdens iF Design Awards 2015
Philips valt met producten voor gezondheidszorg volop in de prijzen tijdens iF Design Awards 2015

Philips valt met producten voor gezondheidszorg volop in de prijzen tijdens iF Design Awards 2015

  • Nederland
  • Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft maar liefst 52 prijzen in de wacht gesleept bij de iF DESIGN AWARDS 2015, een van de oudste en meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2015/20150302-Philips-valt-met-producten-voor-gezondheidszorg-volop-in-de-prijzen-tijdens-iF-Design-Awards-2015.wpd#.VPb4xvmG9R8

Philips wist over de volle breedte van zijn productenaanbod prijzen in de wacht te slepen. Ook de zorgproducten werden volop beloond met de prestigieuze designprijzen.

Zo kreeg de net geïntroduceerde oplossing om patiënten tijdens een MRI-scan meer op hun gemak te stellen een designprijs. De Philips Inbore Experience biedt een speciale audiovisuele ervaring en vermindert het geluid van de magneet tijdens het gehele scan-proces met maarliefst 80%.

Daarnaast viel een speciale patiëntenkamer in de prijzen: de adaptive healing room. De ‘intelligente’ kamer past zich automatisch aan aan de gezondheidstoestand van de patiënt. Het aantal prikkels dat een patiënt krijgt wordt geoptimaliseerd om het herstel en de behandeluitkomsten te verbeteren. GZA Ziekenhuizen in het Belgische Antwerpen had verleden de jaar de wereldprimeur. Zij zet de intelligente aanpasbare kamers in voor beroertepatiënten.

Ook het IntelliVue Google Glass proof of concept werd beloond. Door Philips IntelliVue-patiëntbewakingssystemen te combineren met de Google Glass-technologieën, heeft Philips de eerste succesvolle test uitgevoerd voor de overdracht van informatie over de vitale functies van patiënten naar de Google Glass. Hierdoor zouden artsen op een volledig nieuwe manier snel toegang kunnen krijgen tot de informatie die zij nodig hebben, op het moment dat zij die nodig hebben.

Een designprijs was er ook voor de patiëntbewakingsapparatuur van Philips. De Efficia monitoren, voor montage aan het bed of draagbaar gebruik, zijn ontworpen voor eenvoud, betrouwbaarheid met een scherpe prijstelling.

Volgens de jury hebben Philips-ontwerpen op indrukwekkende wijze hun meerwaarde aangetoond in alle vijf categorieën van de iF DESIGN AWARDS: Producten, Communicatie, Verpakkingen, Binnenhuisarchitectuur en Professionele Concepten.

De uitreikingsceremonie vond plaats op 27 februari in München. De iF Awards worden over de hele wereld erkend.

Over de iF DESIGN AWARDS

iF organiseert al sinds 1953 eerlijke en onafhankelijke ontwerpwedstrijden en heeft op die manier een vooraanstaande positie verworven in de internationale designwereld. Het iF-kwaliteitspredikaat staat voor buitengewone prestaties op het gebied van ontwerp en vormgeving en wordt over de hele wereld erkend. De deelnemers aan de jaarlijkse iF DESIGN AWARDS lopen uiteen van autobedrijven tot zelfstandige ontwerpstudio’s.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top