vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips-verklaring betreffende de zelftestveiligheidswaarschuwingen van de HeartStart FRx, Home en OnSite automatische externe defibrillators (AED’s)
Philips-verklaring betreffende de zelftestveiligheidswaarschuwingen van de HeartStart FRx, Home en OnSite automatische externe defibrillators (AED’s)

Philips-verklaring betreffende de zelftestveiligheidswaarschuwingen van de HeartStart FRx, Home en OnSite automatische externe defibrillators (AED’s)

  • Nederland
  • Philips Healthcare heeft zijn veiligheidsmededeling van augustus 2012 voor de HeartStart FRx, HS1 Home en HS1 OnSite automatische externe defibrillators (AED's) in de VS geüpdatet met aanvullende informatie op verzoek van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.newscenter.philips.com
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/20131210-AED-holding-statement.wpd#.UqbqwfTuJR8

Philips heeft samengewerkt met de FDA en in november 2013 heeft het bedrijf de oorspronkelijke veiligheidsmededeling herzien, met een verduidelijking van de AED-gebruikersinstructies over wanneer er met Philips contact moet worden opgenomen voor onderhoud als het apparaat een waarschuwing afgeeft in de vorm van drievoudige piepjes. Deze verduidelijking bevordert dat gebruikers contact opnemen met Philips in het geval van een zeldzaam componentfalen waarbij de gebruiker ten onrechte meent dat de oorzaak van de betreffende waarschuwing is opgelost en dat het niet nodig is om contact op te nemen met Philips.

“Voor Philips heeft de veiligheid van patiënt en gebruiker de hoogste prioriteit, en we blijven ons inzetten voor de hoogste standaarden voor productkwaliteit en naleving van officiële veiligheidsvoorschriften voor medisch apparaten,” aldus Deborah DiSanzo, Chief Executive Officer van Philips Healthcare. “Vanaf het moment dat we deze mogelijke, maar zeldzame veiligheidskwestie hebben ontdekt, hebben we nauw samengewerkt met registratieautoriteiten en klanten om dit probleem aan te pakken, en dit blijven we ook doen.”

Philips staat achter de kwaliteit van de HeartStart AED’s en zal klanten ondersteuning bieden. Het risico van storing in dit specifieke onderdeel is bijzonder klein, maar mocht er onverhoopt toch sprake zijn van componentfalen, dan wordt dit gesignaleerd bij de automatische periodieke zelftest van de AED. Er klinken dan drievoudige piepjes om de klant te waarschuwen dat hij onmiddellijk contact moet opnemen met Philips voor onderhoud. Philips verzorgt de noodzakelijke reparatie en biedt ondersteuning om de veiligheid en effectiviteit van het apparaat te waarborgen.

In de veiligheidsmededeling voor de HeartStart AED van Philips staat dat onder extreem zeldzame omstandigheden – bij een hoog voltage – een weerstand (een intern elektrisch onderdeel) kan falen. Dit kan er in sommige gevallen toe leiden dat de AED geen schok kan afgeven wanneer dat nodig is. De veiligheidsmededeling had betrekking op ongeveer 605.000 HeartStart AED’s over de hele wereld. Hiervan werden er 61 geretourneerd voor reparatie of vervanging in verband met dit probleem sinds de plaatsing van de apparaten tussen 2005 en 2012. Philips heeft naar aanleiding van dit probleem geen meldingen van schade bij patiënten ontvangen.

Als het apparaat ooit een patroon van drievoudige piepjes heeft laten horen of dat begint te doen, is er slechts één manier om zeker te weten dat de AED gebruiksklaar is in een noodsituatie en dat is door contact op te nemen met Philips voor technische ondersteuning. Als een AED tijdens een noodsituatie een patroon van drievoudige piepjes laat horen, wordt klanten geadviseerd alle gesproken instructies die het apparaat geeft op te volgen. Philips adviseert klanten dringend om, zodra de noodsituatie voorbij is, onmiddellijk contact op te nemen met hun lokale Philips-vertegenwoordiger.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top