vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips wint 49 Red Dot Awards voor topprestaties op het vlak design
Philips wint 49 Red Dot Awards voor topprestaties op het vlak design

Philips wint 49 Red Dot Awards voor topprestaties op het vlak design

  • Nederland
  • Het topdesign van Philips op het vlak van productdesign wordt opnieuw beloond door een jury van vooraanstaande specialisten uit de hele wereld
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2015/20150330-Philips-wint-49-Red-Dot-Awards-voor-topprestaties-op-het-vlak-design.wpd#.VRrCVfmsVR8

Met een recordaantal van 49 prijzen, blinkt Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) uit op de editie 2015 van de “Red Dot Award: Product Design”, een van de meest prestigieuze wedstrijden voor productdesign ter wereld.

Een van de 49 bekroonde producten, de elegante LumiStreet LED Roadlight, sleepte een onderscheiding in de wacht in de hoogste categorie “Red Dot: Best of Best”, voor zijn topkwaliteit en baanbrekend design.

LumiStreet LED Roadlight

Een eenvoudige en zuinige oplossing in een eigentijdse en energie-efficiënte verlichtingsinstallatie voor grote wegen en kleinere straten in woonwijken, die de perceptie van de weg totaal verandert.

De ingeschreven producten werden beoordeeld door een vooraanstaande jury van experts, volgens een hele reeks strikte criteria, waaronder het niveau van innovatie, functionaliteit, ergonomie, intuïtieve kwaliteit, symbolische en emotionele inhoud, ecologische compatibiliteit en duurzaamheid. Deze criteria worden voortdurend aangepast op basis van de meest recente ontwikkelingen op het vlak van de techniek, de productie, de samenleving, de industrie en het milieu. Een Red Dot award is een internationaal label voor kwaliteit, creatieve competentie en designexcellentie.

“Centraal in de designaanpak van Philips staan onze studie naar en ons inzicht in hoe de mensen leven en werken”, aldus Sean Carney, Chief Design Officer bij Philips. “De ontwerpers bij Philips streven ernaar de technologie zinvol te maken, door te focussen op de noden van het individu en de manier waarop aan deze noden kan worden tegemoetgekomen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. 49 prijzen in een van de meest prestigieuze designwedstrijden is een kroon op het methodologisch werk van onze medewerkers.”

Philips Design stelt een creatief, multidisciplinair team tewerk van om en bij de 500 ontwerpers, verspreid over de wereld. Ze werken nauw samen met hun collega’s uit de commerciële diensten om de impact van een concept op een vermarktbare oplossing zo groot mogelijk te maken. Philips viert in 2015 90 years of design in de onderneming.

De 49 Red Dot awards komen bovenop de 52 prijzen die Philips onlangs in de wacht sleepte tijdens de iF Design Award 2015 wedstrijd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top