maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips wint ‘VBDO Verantwoord Ketenbeheer Award’ voor zesde keer op rij
Philips wint ‘VBDO Verantwoord Ketenbeheer Award’ voor zesde keer op rij

Philips wint ‘VBDO Verantwoord Ketenbeheer Award’ voor zesde keer op rij

  • Nederland
  • Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) neemt de koppositie in op een ranglijst van de 40 grootste Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen die is samengesteld door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). De VBDO heeft de prestaties van de ondernemingen op het gebied van ‘verantwoord ketenbeheer’ met elkaar vergeleken. Philips heeft voor het zesde jaar op rij zijn leidende positie gehandhaafd en 49 van de 52 mogelijke punten in de wacht gesleept, wat gelijkstaat aan een score van 94%.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/20131210-Philips-wint-VBDO-Verantwoord-Ketenbeheer-Award-voor-zesde-keer-op-rij.wpd#.Uqnrv_TuJR8

Bij de uitreiking van de prijs werd Philips door de jury geprezen voor zijn transparante en integrale rapportagemethoden, evenals de inzet waarmee de onderneming ondersteuning biedt aan leveranciers bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties.

“We zijn erg blij dat we onze goede prestaties ook dit jaar hebben gehandhaafd”, aldus Fredrick Spalcke, Chief Procurement Officer bij Philips. “Ons transparante leveranciersbestand en onze programma’s voor belanghebbenden tonen aan dat we de duurzaamheidsprestaties van leveranciers echt hebben ingebed in onze ondernemingsstrategie, en dat we zo waarde creëren en groei realiseren.”

Enkele weken geleden werd Philips al bekroond met de Kristalprijs, een erkenning voor het meest transparante jaarverslag van een Nederlandse onderneming. De Kristalprijs is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. Het geïntegreerde verslag van Philips werd geprezen vanwege de rol die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) erin speelt, een thema dat duidelijk is ingebed in de organisatie, de strategie en het innovatiebeleid.

Bij beide onderscheidingen werd Philips geprezen om de aandacht die de onderneming besteedt aan contacten met belanghebbenden en kwesties als ‘conflictmineralen’ en verantwoord ketenbeheer.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top