maandag, september 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Pierre Bokma leest ‘Uitgelezen verhalen’
Pierre Bokma leest ‘Uitgelezen verhalen’

Pierre Bokma leest ‘Uitgelezen verhalen’

 • Nederland
 • Schrijvers werden schrijvers omdat ze goed kunnen schrijven. Voordragen is echt een ander vak. ‘Uitgelezen verhalen’ brengt de gouden combinaties van de voordrachtskunstenaars met de goede verhalen.
 • LogoFB180
 • Uitgelezen verhalen
 • www.uitgelezenverhalen.nl
 • info@uitgelezenverhalen.nl
 • Noot voor de redactie U bent van harte welkom de avond bij te wonen. Mail in dat geval naar info@uitgelezenverhalen.nl Voor nadere informatie kunt u kijken op de website http://uitgelezenverhalen.nl of contact opnemen met Pieter van Scherpenberg via e-mail (info@uitgelezenverhalen.nl) of telefoon: 06-46 377 446. PERSBERICHT

PIERRE BOKMA IN ‘UITGELEZEN VERHALEN’

Op dinsdagavond 14 oktober lezen de acteurs Pierre Bokma, Krijn Hermans en Kathenka Woudenberg live korte verhalen voor in Amsterdam. Dat doen zij in het kader van ‘Uitgelezen Verhalen’, een reeks avonden met telkens andere verhalen en andere acteurs; elke aflevering is uniek. Schrijvers werden schrijvers omdat ze goed kunnen schrijven. Voordragen is echt een ander vak.

Het programma van 14 oktober:

 • Alice Munro: Kalkoenentijd (uit: De manen van Jupiter, 1982/2014 vertaling Ton Heuvelmans)
 • Remco Campert: De jongen met het mes (1958 – rechten in aanvraag)
 • Louis Begley: passage uit roman Oorlog en leugen (1992 vertaling Babet Mossel)
 • Stefan Pop: Onderweg naar mijn ouders (uit: Moet je nou eens horen, 2014)
 • Jente Posthuma: Dochters (nog niet in boekvorm verschenen)

De voordrachten worden afgewisseld met live muziek van de groep Inca Jack.

Het optreden vindt plaats bij advocatenkantoor Bergh Stoop & Sanders aan de Herengracht 481 in Amsterdam, aanvang is 20.00 uur.

Achtergrond van Uitgelezen Verhalen

Het concept is in 1985 in New York geïntroduceerd en opereert daar in het Symphony Space theater succesvol onder de naam Selected Shorts – Let us tell you a story (selectedshorts.org).

Tijdens een avondvullend programma lezen acteurs korte verhalen; acteurs van naam werken mee. De geselecteerde verhalen zijn vertaald of origineel Nederlands. Per avond staat een thema centraal. De voordrachten worden omlijst met live muziek. ‘Uitgelezen Verhalen’ brengt in Nederland het korte verhaal onder de aandacht die het verdient. De avonden worden afwisselend in Amsterdam en Deventer georganiseerd.

Tijdens de Boekenweek van voorjaar 2014 vond in Deventer een try-out plaats, die goed werd gewaardeerd. Kathenka Woudenberg was toen ook een van de voordrachtkunstenaars en zij werd vergezeld door Lex Prinzen en Caroline Moezelaar.

Initiatiefnemer Pieter van Scherpenberg uit Deventer is voormalig tekstschrijver, communicatiedeskundige bij Ziggo en liefhebber van theater en korte verhalen.

Bij de organisatie wordt hij bijgestaan door stadsgenoot Eugen de Reuver, schrijver.

Over Eugen de Reuver

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top