zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Piet Gille exposeert houten sculpturen bij expositieruimte Anita Ammerlaan
Piet Gille exposeert houten sculpturen bij expositieruimte Anita Ammerlaan

Piet Gille exposeert houten sculpturen bij expositieruimte Anita Ammerlaan

  • Nederland
  • ‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ presenteert vanaf vrijdag 5 december tot en met 28 februari o.a. de bijzondere houten sculpturen van kunstenaar Piet Gille. Naast het werk van Piet zaler nog werk van dertienandere bijzondere en talentvolle kunstenaars te bewonderen zijn tijdens expositie 'EYE-CANDY 6'. Deze bijzondere en 1150m2 grote locatie is gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondagvan 12:00 tot 17:00 op de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.
  • Nieuwe-flyer-web-3-compleet
  • Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
  • http://www.anitaammerlaan.exto.nl
  • info@photocreation.nl
  • Pb Piet Gille

Piet-Gille 1

Piet Gille exposeert bij Anita Ammerlaan

‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ presenteert vanaf vrijdag 5 december tot en met 28 februari o.a. de bijzondere houten beelden van kunstenaar Piet Gille.

Piet Gille werd geboren op 10 april 1939 in Schiedam. Hij studeerde economie aan de Vrije Universiteit. Tot aan zijn pensionering in 2001 was hij onder meer journalist en directeur van een ziekenhuis.

Al vroeg was hij geinteresseerd in hout. Pas in 2002 vond hij zijn eigenlijke houtliefde . Dat was in Auvergne waar hij zijn eerste beeldhouwlessen kreeg bij de in Frankrijk wonende Nederlandse kunstenaar Ole Langerhorst. Daar ontmoette hij bij toeval de Bussumse beeldhouwer Dick Troost. Bij hem kreeg hij een degelijke en kunstzinnige opleiding.

Hij  werkt zuiver intuitief en eigenlijk alleen maar in hout. Als hij aan een boomstam begint gaat de guts er op goed geluk in . Het liefst heeft hij een ongevormde boomstam omdat een stuk hout dat  al ergens op lijkt hem te veel in een richting dwingt en het creatieve proces verstoort. Meer nog dan het resultaat, boeit hem het proces dat, zeker omdat het om een driedimensionale aanpak vraagt, vaak dwingt  tot het weghakken van inmiddels geliefde vormen.

Veel inspiratie vindt hij in de beeldhouwers uit de jaren voor de tweede wereldoorlog, zoals de Roemeen Brancusi en de Engelsen Moore en Hepworth. Zijn beelden zijn vrijwel altijd abstract of in hoge mate geabstraheerd.

www.pietinhout.exto.nl

Op deze bijzondere en 1150m2 grote locatie zullen maar liefst 14 talentvolle kunstenaars hun werk presenteren tijdens  expositie ‘EYE-CANDY 6’.
Deze expositie biedt een grote diversiteit, zodat er voor veel bezoekers werk aanwezig zal zijn wat hen zal aanspreken.
Deze expositie is gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 op de Markt 39 in het centrum van Roosendaal(nb).

Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan gebruikt deze expositieruimte tevens als haar atelier.
Zij is in 1999 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.
Tot 2011 schilderde zij vooral figuratief realistische portretten in olieverf van de koeien van het melkveebedrijf van haar ouders, sinds de zomer van 2011 maakt zij zeer kleurrijke schilderijen met veel kleurschakeringen, soms abstract en soms in combinatie met figuratief realisme.
Na een jaar geen koe geschilderd te hebben verschenen de koeien in de zomer van 2012, maar nu zeer kleurrijk, weer terug op de doeken van de kunstenaar.

Website’s alle exposanten:

Herman van Loon – www.hermanvanloon.nl
Mira de Koning –
www.mira-glass.nl
Marianne Bongers –
www.honest-art.nl
Erlinde Ufkes Stephanus –
www.demeerlandsekoe.nl
Christ Goossens –
www.christgoossens.nl
Carmen Milhous Arendt –
www.carmenmilhous.nl
Serpil Kalak –
www.serpilkalak.nl
Erik Loman –
www.erikloman.com
Jeroen Endeveld –
www.jeramiek.nl
Jacqueline Tijssen –
www.tijssenkeramiek.nl
Piet Gille –
www.pietinhout.exto.nl
Anne Tolsma –
www.annetolsma.nl
Agda de Jong –
www.agdadejong-keramiek.nl
Anita Ammerlaan –
www.anitaammerlaan.com en www.anitaammerlaan.exto.nl

‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’
Markt 39
Roosendaal(nb)

Website: www.anitaammerlaan.exto.nl
Email: info@anitaammerlaan.com
Facebookpagina: www.facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top