vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Pimp Je Fiets: Fietsvakantie wordt steeds populairder
Pimp Je Fiets: Fietsvakantie wordt steeds populairder

Pimp Je Fiets: Fietsvakantie wordt steeds populairder

 • Nederland
 • De fietsvakantie wordt steeds populairder onder Nederlanders. Wegens hun hoger uitgavepatroon zijn ze interessant voor de toeristische sector. Een goede voorbereiding voor zo'n soort vakantie is belangrijk aangezien het blessures kan voorkomen. Daarom sluit het bericht af met een aantal adviezen.
 • Pimp Je Fiets
 • http://www.pimpjefiets.nl
 • marketing@webcompanies.nl

Vakanties met een bepaald thema worden steeds geliefder onder Nederlanders, zoals de traditionele themavakantie: de fietsvakantie.

Dit maakt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bekend aan de hand van een samen met TNS NIPO uitgevoerde enquête onder 30.000 Nederlanders in de leeftijd van 18 jaar en ouder.

Afwisseling in vakantie

Een deel van de geïnterviewde vakantiegangers wil ook meer afwisseling in hun vakantie die rekening houdt met hun passie, interesse of hobby. De woordvoerster vervolgt haar verhaal door te melden dat mensen nieuwe ervaringen willen opdoen.

Ook al maken themavakanties slechts een deel uit van de markt, toch zijn ze de moeite waarde voor de sector vanwege het doorgaans hogere bestedingspatroon van de vakantiegangers.

Een blessure zit in een klein hoekje

Een blessure naar aanleiding van een oncomfortabele houding, val of onjuist afgestelde fiets ligt op de loer. Hoe zorgt u ervoor dat u goed voorbereid op fietsvakantie gaat?

TNO enquêteerde in 2008 2473 racefietsers en mountainbikers en vroeg naar hun blessures in de afgelopen drie maanden. 280 Fietsers bleken kwalen te hebben, waarvan twee derde onverwachts ontstaan was en een derde langzamerhand. Het grootste gedeelte van de onverhoedse blessures was de nasleep van een val.

Hoe gaat u goed voorbereid op fietsvakantie?

De adviezen voor een goede voorbereiding, aldus de Fietsersbond in een artikel uit 2003 dat nog steeds up-to-date is:

 • Beperk het gewicht zo veel mogelijk. Een aantal kilo minder kan al voor een merkbaar verschil zorgen.
 • Technische kennis van de fiets kan vroeg of laat essentieel zijn, aangezien u ervan uit mag gaan dat er tijdens een lange reis iets stuk kan gaan aan uw fiets.
 • Tijdens het ondernemen van een lange tocht mogen fietskaarten of GPS niet ontbreken.
 • Indien u regelmatige grote fietstochten onderneemt hoeft u uw conditie niet te trainen. Doet u niet geregeld aan duursport, dan wordt het aanbevolen om een paar maanden voor de tocht regelmatig te fietsen.
 • Speciale fietskleding is zeer wenselijk bij het ondernemen van lange fietstochten.
 • Door het hoge energieverbruik van vakantiefietsers is het raadzaam om onderweg veel te eten.

Bron: www.pimpjefiets.nl

Over Webcompanies

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top