dinsdag, oktober 26, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Plaagdierbestrijder voldoet aan gloednieuwe Europese norm
Plaagdierbestrijder voldoet aan gloednieuwe Europese norm

Plaagdierbestrijder voldoet aan gloednieuwe Europese norm

  • Nederland
  • Lagerwey bestrijding en bescherming heeft deze week als eerste plaagdierbestrijder in Nederland het CEPA keurmerk binnengehaald. Het keurmerk laat zien dat Lagerwey voorop loopt in de bescherming van het milieu en risico’s voor volksgezondheid wil voorkomen. Henk Dijkstra, directeur Lagerwey bestrijding en bescherming, is opgetogen: “De strijd tegen plaagdieren kan op een duurzame manier gewonnen worden als we de aanpak naar een hoger niveau te tillen. Naast duurzame wering en preventie, gebruiken we alleen, als het echt niet anders kan, milieubeschermende bestrijdingsmiddelen. Onze opdrachtgevers, bewoners, eigen medewerkers en vooral het milieu profiteren hiervan. Milieuvriendelijk bestrijden en beschermen is de nieuwe standaard.”
  • CEPA_Henk_Dijkstra_Danny_Blom_Lagerwey_bestrijding_&_bescherming_30
  • Lagerwey bestrijding & bescherming
  • www.lagerweybv.nl
  • info@lagerweybv.nl
  • Over Lagerwey bestrijding en bescherming Lagerwey bestrijding en bescherming is expert op het gebied van ongediertebestrijding en werkt door heel Nederland. Hierbij ligt de nadruk op een snelle, effectieve en duurzame oplossing. De specialisten van Lagerwey bestrijding en bescherming ontzorgen de klant met een totaalpakket.
  • Lagerwey_CEPA_Veenendaal

Lagerwey behaalt CEPA keurmerk

Plaagdierbestrijder voldoet aan gloednieuwe Europese norm

Veenendaal, 10 november 2015 – Lagerwey bestrijding en bescherming heeft deze week als eerste plaagdierbestrijder in Nederland het CEPA keurmerk binnengehaald. Het keurmerk laat zien dat Lagerwey voorop loopt in de bescherming van het milieu en risico’s voor volksgezondheid wil voorkomen.

Henk Dijkstra, directeur Lagerwey bestrijding en bescherming, is opgetogen: “De strijd tegen plaagdieren kan op een duurzame manier gewonnen worden als we de aanpak naar een hoger niveau te tillen. Naast duurzame wering en preventie, gebruiken we alleen, als het echt niet anders kan, milieubeschermende bestrijdingsmiddelen. Onze opdrachtgevers, bewoners, eigen medewerkers en vooral het milieu profiteren hiervan. Milieuvriendelijk bestrijden en beschermen is de nieuwe standaard.”

Over het keurmerk

De CEPA is de Europese brancheorganisatie waarin nationale brancheverenigingen, zoals de NVPB, internationale bedrijven en producenten zijn verenigd. De CEPA behartigt op Europees niveau de belangen van de sector. De CEPA heeft 4 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de Europese standaard voor plaagdiermanagement (ook wel: EN 16636). De standaard omvat de eisen, vaardigheden en aanbevelingen waaraan een professionele Europese plaagdierbeheerser moet voldoen. Het keurmerk is drie jaar geldig, daarna volgt een hertoetsing.
Biociden

Europa ontwikkelt wet- en regelgeving over het gebruik van biociden. De gemiddelde burger maakt zich niet zozeer druk om de aanwezigheid van plaagdieren, maar heeft veel aandacht voor het gebruik van milieubelastende bestrijdingsmiddelen. De overheid wil het gebruik van de actieve stoffen terugdringen en de industrie stimuleren om alternatieve stoffen of middelen te ontwikkelen. Lagerwey wil daarin voorop lopen en heeft zelfstandig het gebruik van alternatieve bestrijdingsmethoden geïntroduceerd. Henk Dijkstra: “Met het CEPA keurmerk hebben we hier nu de erkenning voor gekregen. Bij ons staat de gezondheid van de gebruiker en zijn leefomgeving centraal.”

Gezond en gedegen

Het CEPA keurmerk draagt bij aan verdere professionalisering van de sector als geheel. Dat is nodig. Dijkstra: Niet alle bestrijders nemen het even nauw met de regels. Lagerwey heeft vanaf de start de belangrijke missie om professioneel, gezond en gedegen te werk te gaan. Daarin lopen wij voorop. Onze dienstverlening wordt continu aanpast aan de veranderende eisen en onze medewerkers worden intern en extern getraind. Het behalen van dit keurmerk is vrijwillig, maar voor ons een belangrijke manier om ons te onderscheiden.” 

Over lagerweybv

Lagerwey bestrijding en bescherming is expert op het gebied van ongediertebestrijding en werkt door heel Nederland. Hierbij ligt de nadruk op een snelle, effectieve en duurzame oplossing. De specialisten van Lagerwey bestrijding en bescherming ontzorgen de klant met een totaalpakket. Meer informatie: www.lagerweybv.nl.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top