donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Plan gemeenten voor nieuwe banen en loopbaanontwikkeling
Plan gemeenten voor nieuwe banen en loopbaanontwikkeling

Plan gemeenten voor nieuwe banen en loopbaanontwikkeling

  • Nederland
  • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vakbonden hebben samen een sectorplan opgesteld. Met dit plan maken gemeenten banen voor jongeren en investeren zij in de loopbaanontwikkeling van oudere medewerkers. Gemeenten die hier aan mee doen, kunnen subsidie krijgen van het ministerie van SZW.
  • VNG
  • http://www.vng.nl
  • informatiecentrum@vng.nl
  • http://www.vng.nl/persberichten/13-12-18/plan-gemeenten-voor-nieuwe-banen-en-loopbaanontwikkeling

Beweging op de gemeentelijke arbeidsmarkt

Ook voor gemeenten is het belangrijk dat de arbeidsmarkt in beweging blijft. Gemeenten krijgen er in de komende jaren veel nieuwe en complexe taken bij. Om die uit te voeren moeten gemeenten ook in de toekomst beschikken over voldoende gemotiveerde, opgeleide en getalenteerde medewerkers. Werkgevers en medewerkers moeten er samen voor zorgen dat het personeel zich kan inzetten voor de nieuwe uitdagingen. En er moeten jongere medewerkers bijkomen om te voorkomen dat gemeenten nog verder vergrijzen. Tegelijk moeten veel gemeenten nu bezuinigen en inkrimpen. De arbeidsmarkt dreigt daardoor juist tot stilstand te komen. Met het sectorplan willen de VNG en de vakbonden ervoor zorgen dat gemeenten meer ruimte krijgen voor toekomstgericht personeelsbeleid. Het sectorplan zorgt ervoor dat gemeenten subsidie kunnen aanvragen om jongeren in dienst te nemen en om oudere medewerkers op te leiden.

Maatregelen sectorplan

Het sectorplan moet leiden tot:

  • 250 extra plaatsen voor jongeren
  • 500 coachingsplaatsen voor ouderen
  • 750 opleidingsplaatsen voor ouderen

Gemeenten die deze plaatsen creëren, krijgen subsidie voor de helft van de loonkosten.

Het plan is gericht op jong en oud: het moet ervoor zorgen dat jongeren kunnen instromen in regulier werk, dat oudere medewerkers inzetbaar blijven en hun kennis kunnen overdragen op jongere medewerkers.

Subsidies voor gemeenten

De VNG en de vakbonden hebben het sectorplan deze week ingediend. Het ministerie van SZW doet 13 weken over de beoordeling. Nadat de minister het plan goedkeurt, kunnen gemeenten subsidies aanvragen om arbeidsplaatsen, coachingsplaatsen en opleidingsplaatsen te creëren. Het A&O fonds Gemeenten opent hiervoor een loket. Zodra bekend is of het sectorplan is goedgekeurd, informeert de VNG de gemeenten hierover.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top