vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Plasterk kaart dubbel stemmen aan in Brussel
Plasterk kaart dubbel stemmen aan in Brussel

Plasterk kaart dubbel stemmen aan in Brussel

  • Europa
  • Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vindt het een ,,rare toestand'' dat mensen die een dubbele nationaliteit hebben van twee EU-landen bij de Europese verkiezingen twee keer kunnen stemmen. Dat mag niet, maar het valt moeilijk te controleren. Hij gaat de kwestie opnieuw aankaarten in Brussel, omdat het alleen in Europees verband kan worden veranderd.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjjtj27m3syj/nieuws/plasterk_kaart_dubbel_stemmen_aan_in?ctx=vha4p0rx1qv1&tab=0

Dat zei Plasterk vrijdag na afloop van de ministerraad. Kiesgerechtigden met een dubbele nationaliteit krijgen van beide landen een stempas. Als ze twee keer hun stem uitbrengen, kunnen ze 4000 euro boete krijgen of een maand gevangenisstraf, waarschuwde de minister.

Alleen al in Nederland hebben 157.000 volwassen Nederlanders ook een nationaliteit uit een ander EU-land, meldde het AD vrijdag. Om de controle te verbeteren moeten bestanden worden gekoppeld. Dat kan nog niet in alle landen, zei Plasterk. En misschien hebben ook niet alle landen hier zin in, voegde hij eraan toe.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top