maandag, november 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Podiumspektakel zet Harderwijk op z’n kop
Podiumspektakel zet Harderwijk op z’n kop

Podiumspektakel zet Harderwijk op z’n kop

  • Nederland
  • Op 18, 19 en 20 juni wordt het Kloosterplein in Harderwijk omgetoverd tot een openluchttheater voor het Podiumspektakel 'Stadsgezichten’. Van Harderwijk tot Dronten en van Zeewolde tot Ermelo zijn mensen bezig met spel, zang, dans, kleding, grime, decor en nog veel meer. Ook Harderwijkers Bart Jansen en Gabriëlle Noordmans zijn actief betrokken bij dit unieke spektakel. Vrijdag 12 juni jl. traden ze op tijdens de preview op deAaltjesdagen.
  • DSC05673
  • Podiumspektakel
  • http://www.podiumspektakel.nl
  • info@podiumspektakel.nl

Foto: Solisten (v.l.n.r. Gerrit van den Berg (Maarten), Hendri van der Kolk (kroegbaas Van Worgum), Bart Jansen (broer van Robert), Gabriëlle Noordmans (Anna, de vrouw van Maarten) en Marjolijn Bos-Schpper (Marieke)

“Sinds oktober repeteren we elke vrijdagavond in een sporthal in Harderwijk”, zegt Bart Jansen. Gabriëlle Noordmans voegt er aan toe: “En elke vrijdagavond is het een feestje!”. De twee hebben er duidelijk veel plezier in. Gabriëlle: “Meedoen met het Podiumspektakel is een uitdaging. Met zo’n grote groep een openluchtvoorstelling midden in Harderwijk neerzetten is uniek!” Bart: “Dit is voor het eerst dat ik aan zo’n grote productie mee mag werken. Het is ontzettend leuk om iedere vrijdag met zoveel mensen samen te werken aan deze voorstelling. Ik heb me verbaasd over wat er allemaal bij komt kijken. Een orkest, koor, zang, dans, spel, een luchtacrobate, paarden en nog veel meer”

Beide spelen allebei één van de hoofdrollen. Bart: “Ik mag de rol van Robert vertolken; de broer van Maarten die heimelijk verliefd is op zijn schoonzus Anna. Uiteindelijk zoek ik mijn heil in het leger.” Gabriëlle speelt de rol van Anna. Een jonge vissersdochter die verliefd wordt op Maarten, een vissersknecht met een droom; een eigen schip. Gabriëlle: “Wat ik mooi vind aan deze rol is dat Anna een persoonsontwikkeling ondergaat met de daarbij behorende emoties. Van naïef, onbezorgd naar volwassen en verantwoordelijk. Het is soms best pittig omdat je van de ene emotie in de andere wordt geslingerd, maar daarin vind ik de uitdaging!”.

Door de ensembles die verschillende bevolkingsgroepen vertegenwoordigen, krijgt de toeschouwer een kijkje in het bewogen leven van Harderwijk aan het begin van de 20ste eeuw.

Podiumspektakel ‘Stadsgezichten’ brengt het publiek 3 avonden naar de tijd van het Koloniaal Werfdepot. Het is een stuk vol dromen, liefde en strijd om de macht. Een verhaal over hoe mensen geschiedenis maken en hoe de geschiedenis de mensen maakt.

Wie nieuwsgierig is geworden naar Robert (Bart) en Anna (Gabriëlle) en de vele andere spelers, zangers, dansers etc. kan kaarten kopen bij Primera aan de Luttekepoortstraat of bestellen via www.podiumspektakel.nl . De voorstellingen op 18, 19 en 20 juni beginnen om 20.30 uur. Wees er snel bij want op is op!

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top