woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Politie: Amsterdamse recherche neemt onderzoek poging liquidatie Almere over
Politie: Amsterdamse recherche neemt onderzoek poging liquidatie Almere over

Politie: Amsterdamse recherche neemt onderzoek poging liquidatie Almere over

  • Nederland
  • Het onderzoek naar een poging liquidatie op de Poortdreef in Almere wordt door een Amsterdams rechercheteam overgenomen. De zaak lijkt verband te houden met eerdere (pogingen tot) liquidaties in de hoofdstad. De recherche gaat uit van een gerichte aanslag in het criminele milieu.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/november/3/onderzoek.html

De melding kwam in eerste instantie bij de politie binnen als aanrijding, waarbij mogelijk geschoten was. Nader onderzoek wees uit dat de twee inzittenden van een Golf zaterdagochtend 1 november rond 05.30 uur vanuit een BMW waren beschoten. De bestuurder van de Golf – een 26-jarige man uit Weesp – raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De passagier – een eveneens 26-jarige Weespenaar – kwam met de schrik vrij.

Uitgebrande BMW

De inzittenden van de betrokken BMW vluchtten na het schietincident. Het voertuig werd rond 7.00 uur uitgebrand aangetroffen op de Aalscholver in Muiderberg. Een zoekactie met ondersteuning van de politiehelikopter in de omgeving leverde geen resultaat op. De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident op de Poortdreef en zoekt daarnaast mensen die gezien hebben dat de BMW op de Aalscholver werd gedumpt of die hebben gezien hoe de verdachten hun vlucht hebben voortgezet.

Verstoren van groeperingen

Een onderzoekleider van de Amsterdamse recherche laat weten dat de politie alles doet om dit soort geweldsuitbarstingen te stoppen. “We leggen de focus naast het opsporen en vervolgen, sterker op het voorkomen van deze misdrijven en het verstoren van de groeperingen. De recentelijke aanhouding van een leverancier van vuurwapens en de horecacontrole in de Bentinckstraat waar veertien aanhoudingen bij werden verricht moeten in dat licht worden bezien.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top