woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Politie: Drie jongens aangehouden voor bedreiging met aanslag op school
Politie: Drie jongens aangehouden voor bedreiging met aanslag op school

Politie: Drie jongens aangehouden voor bedreiging met aanslag op school

  • Nederland
  • Roosendaal - Bij de meldkamer is donderdagochtend 15 januari een ernstige telefonische bedreiging binnengekomen over een aanslag op het Zoomvliet College. Hiervoor zijn diezelfde dag drie jongens uit Roosendaal aangehouden.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2015/januari/16/08-drie-jongens-aangehouden-voor-bedreiging-met-aanslag-op-school.html

Rond 09.15 uur kwam er via 112 een bedreiging binnen met een aanslag op het Zoomvliet College. Politie en justitie stelden onmiddellijk een opsporingsonderzoek in naar de melding. Vrij snel kwam een 18-jarige jongen in beeld, hij wordt omstreeks 13.00 uur aangehouden. ‘s Middags is nog een 15-jarige jongen aangehouden en diezelfde avond nog een 17-jarige jongen. Alle verdachten zijn op het politiebureau gehoord over hun aandeel bij de bedreiging richting de school. De jongste verdachte is inmiddels vrijgelaten, omdat hij niets met de zaak van doen heeft. De twee oudere jongens zitten dit weekend nog vast. Dat is vrijdag 16 januari besloten door de rechter-commissaris.

Geen ontruiming

Direct na de melding zijn er diverse politie-eenheden ter plaatse gegaan en deze hebben een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek en na overleg met de directie van de school is besloten de school niet te ontruimen.

Hard aangepakt

Gelet op de recente aanslagen in Frankrijk zijn politie en justitie extra alert bij dit soort bedreigingen. Er wordt onmiddellijk een onderzoek gestart en daar waar mogelijk ook direct opgetreden. Personen die dit soort bedreigingen uiten kunnen erop rekenen dat zij direct opgespoord worden. De politie heeft hiervoor de beschikking tot zeer geavanceerde opsporingsapparatuur. Ook in de vervolgingsfase staan hen zware strafeisen te wachten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top