zondag, november 1, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Politie handhaaft huisarresten oud en nieuw
Politie handhaaft huisarresten oud en nieuw

Politie handhaaft huisarresten oud en nieuw

  • Nederland
  • De politie handhaaft de komende jaarwisseling de huisarresten die na het vorige oud en nieuw werden opgelegd. Met gerichte controles, onder andere op de oudejaarsavond, controleert de politie of de veroordeelden, die vorig jaar voor onrust zorgden, daadwerkelijk thuis zijn.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/december/27/politie-handhaaft-huisarresten.html

Anders dan in het dagblad De Telegraaf wordt gesuggereerd, is de politie goed in staat de controles rondom de jaarwisseling uit te voeren. De huisarresten zijn na de vorige jaarwisseling door rechters opgelegd. Het gaat om een preventieve maatregel om plegers van geweld, vernieling of andere verstoringen van de openbare orde tijdens de jaarwisseling van de straat te weren.

Gebiedsverboden

Het huisarrest is onderdeel van het zwaarder straffen van misdragingen tijdens de oud-en-nieuwviering. Daarnaast zijn er ook bestuurlijke maatregelen zoals gebiedsverboden. Door het Openbaar Ministerie (OM) kan een 75 procent hogere straf worden geëist met daar bovenop nog eens 200 procent indien sprake is van geweld tegen hulpverleners, zoals ambulancepersoneel, brandweerlieden en agenten.

Alle maatregelen maken onderdeel uit van de gezamenlijke aanpak van gemeenten, het OM en de politie om overlast rond oud en nieuw terug te brengen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top