maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Politie: Hulpverleningsdiensten urenlang in de weer met verwarde man
Politie:  Hulpverleningsdiensten urenlang in de weer met verwarde man

Politie: Hulpverleningsdiensten urenlang in de weer met verwarde man

  • Nederland
  • Vlissingen - Een 23-jarige Vlissinger heeft de hulpverleningsdiensten zondagavond 26 oktober urenlang beziggehouden. Het vermoeden bestond dat hij mogelijk explosieven bij zich droeg.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/oktober/27/08-hulperleningsdiensten-urenlang-in-de-weer-met-verwarde-man.html

Omstreeks 17.15 uur meldt een buurtbewoner dat in de Koudekerkseweg een verwarde man rondloopt die tegen deuren loopt te schoppen. Vervolgens gaat een motoragent naar de opgegeven straat en spreekt de bewuste man aan. Kort daarop zakt deze ineen. Als de agent vervolgens zijn jas opentrekt om hem lucht te geven, ziet hij op zijn lichaam verdachte objecten die mogelijk explosieven herbergen. De agent neemt direct afstand van de man en roept versterking op.

Geen enkele reactie

Als de versterking is gearriveerd loopt de man weg. Hij wordt vervolgens gesommeerd om te blijven staan. Als hij dit bevel negeert wordt er gericht op zijn been geschoten om hem tot staan te brengen. Intussen is de omgeving afgezet en wordt de man door diverse eenheden nauwlettend in het oog gehouden totdat de opgeroepen Explosieven Opruimings Dienst (EOD) arriveert. Bewoners van de omliggende huizen zijn via een luidspreker verzocht om weg te blijven van de ramen. Er is besloten om niet te evacueren, omdat de bewoners dan langs de plaats delict moesten lopen. Wel staan brandweer en ambulancepersoneel op afstand paraat. Onderhandelaars van de politie proberen contact te leggen met de man, maar deze reageert op geen enkele wijze en blijft stokstijf midden op de weg staan.

Omzichtige benadering

Omstreeks 19.45 uur arriveert de Explosieven Opruimings Dienst in Vlissingen, waarna een plan van aanpak wordt gemaakt over de wijze waarop de man benaderd gaat worden. Als eerste wordt er met een robot rondom de man gereden. Vanaf een bus wordt met een camera meegekeken. Daarna is een speciaal getrainde hond ingezet. Vervolgens is de man benaderd door een EOD-medewerker in een veiligheidspak. Deze heeft voorzichtig de rugtas van de man afgenomen en vervolgens de verdachte objecten op zijn lichaam bekeken. Uiteindelijk kan omstreeks 21.20 uur het sein veilig gegeven worden, waarna ambulancemedewerkers de man eerst bekeken hebben voordat hij naar het ziekenhuis is gebracht. Al die tijd heeft de man geen woord gezegd en nauwelijks reacties gegeven op wat er om hem heen gebeurde. De man is bekend binnen de psychiatrische hulpverlening. Er zijn geen explosieven aangetroffen.

Verkeer omgeleid

De Koudekerkseweg en de toegangswegen zijn vanwege dit incident enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Ook het Admiraal De Ruyterziekenhuis (ADRZ) is enige tijd enkel via de achterzijde te bereiken. De Huisartsenpost (HAP) aan de Sottegemstraat kon gewoon open blijven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top