woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Politie: Nepagenten aangehouden voor oplichting
Politie: Nepagenten aangehouden voor oplichting

Politie: Nepagenten aangehouden voor oplichting

  • Nederland
  • De politie hield maandag 22 december buiten heterdaad twee verdachten aan voor oplichting. Het gaat om twee jongemannen van 17 en 23 jaar, beiden woonachtig in Kaatsheuvel. Ze hadden zich zondag 21 december voorgedaan als 'undercoveragenten'. Ze kregen het op deze manier voor elkaar een 29-jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch op te lichten door hem rond 22.45 uur op het Plein in Vlijmen direct te laten betalen voor meerdere verkeersovertredingen die hij zou hebben begaan. Het ging om een 'boetebedrag' van ruim 800 euro.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/december/23/09-nepagenten-aangehouden-voor-oplichting.html

De verkeersovertredingen zou hij kort daarvoor gemaakt hebben op de A59 ter hoogte van Waalwijk. Daarnaast moest het slachtoffer zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een verkeerscursus opgelegd. Omdat het slachtoffer niet zoveel geld bij zich had moest hij in de omgeving pinnen. De agenten reden met hun auto voor hem uit naar een pinautomaat in Vlijmen. Hier kreeg het slachtoffer van de nepagenten te verstaan dat ze in het kader van de feestdagen het boetebedrag gingen verlagen door een aantal verkeersboetes niet te rapporteren en mocht hij zijn rijbewijs behouden. Nadat het slachtoffer ruim 600 euro betaalde aan de nepagenten, reden zij met hun voertuig weg.

Twijfelen

Het slachtoffer begon echter te twijfelen aan de geloofwaardigheid van de nepagenten en meldde zich omstreeks 23.15 uur bij het politiebureau aan de Vogelstraat in ‘s-Hertogenbosch. Al gauw bleek dat hij was opgelicht. Gelukkig herinnerde hij zich het kenteken van het voertuig nog waarin de vermeende agenten reden. Zodoende kwam de politie maandagmorgen rond 1.00 uur uit bij het verblijfadres van de 23-jarige kentekenhouder. Toen de politie vroeg naar zijn betrokkenheid bij het voorval bekende hij direct. In zijn woning trof de politie speelgoedartikelen aan, zoals nephandboeien en een deel van het geldbedrag. Later op de maandag, rond 17.00 uur, meldde de tweede verdachte zich op het politiebureau en werd meteen aangehouden.

Terecht

Inmiddels is het slachtoffer op de hoogte gesteld dat de politie twee verdachten heeft aangehouden en dat een deel van zijn geld terecht is. Onderzoek wijst uit dat de twee verdachten niets te maken hebben met soortgelijke incidenten elders in het land. Ze zijn wel in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top