maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Politie: Oplichtster opgepakt, 23 aangiften
Politie: Oplichtster opgepakt, 23 aangiften

Politie: Oplichtster opgepakt, 23 aangiften

  • Nederland
  • De politie hield vrijdag 10 oktober een 27-jarige Haagse aan op verdenking van oplichting. De vrouw wordt ervan verdacht via internet appartementen in Den Haag te huur te hebben aangeboden. Deze appartementen bleken echter niet van haar te zijn. Ook wordt ze ervan verdacht mensen te hebben opgelicht met zogenaamde werkreizen naar het buitenland.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/oktober/13/06-den-haag---vrouw-verdacht-van-oplichten-mensen-met-valse-werkreizen-en-verhuur-van-appartementen.html

De politie ontving de afgelopen zomer meerdere aangiften van gedupeerden die waren opgelicht met een zogenaamde werkreis naar Las Vegas. Nadat zij borg hadden betaald voor de reis, persoonlijke gegevens hadden aangeleverd en tevens een kopie van hun identiteitsbewijs, bleek dat ze opgelicht waren. De verdachte had met de gegevens van enkele gedupeerden ook leningen en abonnementen voor mobiele telefoons afgesloten. De politie ontving in totaal elf aangiften.

De politie startte een onderzoek naar de identiteit van de verdachte en kwam haar op het spoor. Dit leidde op vrijdag 10 oktober tot de aanhouding van de 27-jarige Haagse.

Meer op haar kerfstok

Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat de verdachte mogelijk ook betrokken is bij andere oplichtingspraktijken. Zo ontving de politie afgelopen zomer de aangifte van een 23-jarige man die verklaarde opgelicht te zijn door de verdachte. Het slachtoffer was op internet in contact gekomen met de vrouw. Zij bood hem een appartement aan. Het appartement werd bezichtigd, de partijen stelden een huurcontract op en het slachtoffer ontving de sleutel van het appartement. Hij betaalde zowel borg als een eerste maand huur. Toen hij aankwam bij het appartement, bleek het pand echter bewoond te worden door een ander stel.

Dit stel gaf direct aan dat er meerdere mensen aan hun deur waren geweest met eenzelfde verhaal. De politie startte een onderzoek en kwam erachter dat ten minste twaalf anderen op deze manier de dupe waren geworden.

Bent u ook gedupeerd?

De politie heeft al contact gehad met veel gedupeerden. Bent u ook slachtoffer van de praktijken van deze verdachte of denkt u slachtoffer te zijn? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844.

De politie zet het onderzoek voort en de verdachte is in verzekering gesteld.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top