woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / Politie: Second screen 24.000 bezoekers en 95 tips
Politie: Second screen 24.000 bezoekers en 95 tips

Politie: Second screen 24.000 bezoekers en 95 tips

  • Nederland
  • 24.000 bezoekers wisten op dinsdag 11 november het second screen van Opsporing Verzocht te vinden. Daarnaast heeft het nieuwe medium 95 tips opgeleverd. Tijdens de herhaling van het programma kwamen daar nog 2750 bezoekers en 1 tip bij. Het was de eerste keer dat het second screen door de politie werd ingezet.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl

Door tijdens de tv-uitzending naar live.politie.nl te gaan kunnen kijkers nu makkelijk tips doorgeven via hun tweede scherm, waardoor de drempel om informatie door te geven hopelijk nog lager wordt. Kijkers kunnen, zonder een app te downloaden, via de browser op hun laptop, tablet of smartphone de opsporingsvragen van de behandelde zaken meelezen en de foto’s in de uitzending van dichtbij bekijken. Via een button kan er ook meteen een tip worden doorgegeven. Voor mensen die nog meer informatie willen over de zaak, is er op het second screen ook een link naar het opsporingsbericht op politie.nl.

Inhoud tips belangrijk

Klaus Bontrop, politieproducer opsporingscommunicatie en vanaf het begin betrokken bij het project, is enthousiast over het second screen: ‘Los van het aantal is natuurlijk de inhoud van de tips belangrijk. Na deze eerste uitzending lijkt het er op dat de kwaliteit van de tips niet onder doet voor de tips die per telefoon binnenkomen. Het zijn serieuze reacties en we merken, net als bij de bellers, dat de mensen met ons meedenken. We hebben in ieder geval meerdere tips gekregen waarvan de inhoud interessante informatie voor ons bevat. Wat het allemaal concreet oplevert bij het oplossen van de misdrijven, dat weten we nu nog niet. Maar dat wordt uiteraard onderzocht.’

Nauwe samenwerking

Het second screen bleef te bekijken tot en met de herhaling van het programma op woensdagochtend 12 november. De politie werkt daarbij nauw samen met AVROTROS en het Openbaar Ministerie. Het tv-programma Opsporing Verzocht had op dinsdagavond 1.275.000 kijkers (en nog eens 66.000 tijdens de herhaling op woensdagochtend), en staat daarmee op de zevende plek van de best bekeken programma’s van die avond.

Zelf ervaren

Zelf het second screen ervaren? Dinsdag 18 november om 20.30 uur wordt live.politie.nl tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht weer actief.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top