donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Politie: Slachtoffer pakt zelf zakkenroller op
Politie: Slachtoffer pakt zelf zakkenroller op

Politie: Slachtoffer pakt zelf zakkenroller op

  • Nederland
  • Een benadeelde van een zakkenrollerij heeft zaterdagmiddag zelf de dief aangehouden en overgedragen aan de politie.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl

Het slachtoffer liep zaterdag 31 januari 215 om 17.10 uur in de Hinthamerstraat toen hij werd aangesproken door twee jongens. Ze spraken geen Nederlands en gaven de man een briefje om te lezen. De man las het briefje maar vermoedde al dat het geen zuivere koffie was. Hij gaf het briefje snel terug en liep verder.

Eerste aanhouding

Korte tijd later merkte hij dat hij honderdvijftig euro miste uit zijn zak. Hij liep terug en zag de jongens op het Burgemeester Loeffplein met hetzelfde briefje met andere mensen praten. Hij sprak de jongen aan van wie hij zeker wist dat die het geld uit zijn zak had gehaald. Hij fouilleerde hem op zoek naar zijn geld maar dat vond hij niet. Hij sommeerde de jongen zelf de politie te bellen maar door de taalbarrière lukte dat niet. De centralist van de meldkamer, waar het telefoontje binnenkwam hoorde alleen maar Burgemeester Loeffplein en een hoop geschreeuw in verschillenden talen. De aangever belde zelf ook de politie en op dat moment arriveerde er een surveillance-eenheid. De verdachte, 16 jaar met de Roemeense nationaliteit maar woonachtig in Duitsland, wilde nog weglopen maar kon worden aangehouden.

Tweede verdachte

Omdat de aangever sprak over een tweede man, die in het tumult snel verdwenen was, ging de politie opzoek naar de tweede verdachte. Een van de surveillance-eenheden had een auto zien staan met een Frans kenteken waarvan ze wisten dat deze gebruikt werd door Roemenen. Ze gingen in de buurt van deze staan en korte tijd later kwam de tweede verdachte, die ze herkende aan zijn signalement, aanlopen. Ook hij werd aangehouden, een 29-jarige man met de Roemeense nationaliteit en ook woonachtig in Duitsland. De auto is in beslag genomen.

Tips

Tips ter voorkoming van zakkenrollen zijn te vinden op
www.politie.nl/onderwerpen/zakkenrollen.html

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top